Свят Шестима загинали след буря в Гърция, опустошени плажове На

...
Свят Шестима загинали след буря в Гърция, опустошени плажове На
Коментари Харесай

Шестима загинали след буря в Гърция, опустошени плажове

Свят Шестима починали след стихия в Гърция, опустошени плажове На Халкидики има изкоренени дървета, вятърът е бил толкоз плевел, че отнесъл покриви  Виолета Русенова 11 юли 2019, 07:55 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Човек оцеля след рухване от 57 м. в Ниагарския водопад
Човек оцеля след рухване от 57 м. в Ниагарския водопад
 Ново напрежение: Иран опита да задържи английски танкер
Ново напрежение: Иран опита да задържи английски танкер
 Шестима починали след стихия в Гърция, опустошени плажове
Шестима починали след стихия в Гърция, опустошени плажове
 Зеленски отвори Чернобил за туристи
Зеленски отвори Чернобил за туристи
 Оставка на английския дипломат в Съединени американски щати след скандал с Тръмп
Оставка на английския дипломат в Съединени американски щати след скандал с Тръмп
 Меркел отново трепери неконтролируемо: Добре съм
Меркел отново трепери неконтролируемо: Добре съм
 Как двама съветски комици излъгаха Зоран Заев
Как двама съветски комици излъгаха Зоран Заев
 Съединени американски щати ще основават нова военна коалиция
Съединени американски щати ще основават нова военна коалиция

естима души са починали при мощна стихия, която се развихри нощес в известния туристически регион Халкидики. Повече от 100 са потърпевшите.

Стихията, съпроводена от мощни ветрове, дъжд и градушка е изкоренила дървета, има и отнесени покриви и коли.

Всичките 6 жертви са задгранични жители. Двама чешки туристи са били убити, откакто караваната им била отнесена от ветровете и водата. Румънка и 8-годишното й момче са починали след сриване на покрив на ресторант. Другите жертви са руснаци, затиснати от паднало дърво.

ГЪРЦИЯ СЛЕД СИЛНАТА БУРЯ И ДЪЖД
Буря в Гърция взе жертви  Силна стихия в Халкидики, шестима починали. Силният вятър изкоренил дървета и отнесъл покриви. Плажовете са с разхвърляни чадъри.  Силна стихия в Халкидики, шестима починали. Силният вятър изкоренил дървета и отнесъл покриви. Плажовете са с разхвърляни чадъри.  Силна стихия в Халкидики, шестима починали. Силният вятър изкоренил дървета и отнесъл покриви. Плажовете са с разхвърляни чадъри.  Силна стихия в Халкидики, шестима починали. Силният вятър изкоренил дървета и отнесъл покриви. Плажовете са с разхвърляни чадъри.
"Stay in safe spots " warns Civil Protection for Halkidiki
All night will continue bad weatherhttps://t.co/UjGkBrqTjA
— this time from me (@thistimefromme) 10 юли 2019 година
Властите оповестиха изключително състояние в Халкидики, а новоназначеният министър на гражданската отбрана се чака да посети през днешния ден региона. Местните медии споделят, че такава стихия не се е случвала по това време.

Scenes of devastation this morning after a powerful storm hit the coast of #halkidiki. Images captured in #Nea_Kallikratia.. pic.twitter.com/SD2LJ7YtM4
— Rik Freeman Photos (@rickfr01) 11 юли 2019 година
Обществената телевизия заяви, че евентуално има още една жертва на бурите, които са се разразили в региона на Халкидики покрай град Солун.

„ В момента в генералното консулство не са постъпили сигнали за потърпевши български граждани”, съобщи Красимир Серафимов, първи секретар на генералното консулство в Солун, пред NOVA.

По думите му от през нощта всички отраслови служби са изпратили свои екипи в региона, а над 40 машини са работили за почистване на пътищата. Работило се е и по възобновяване на електроподаването на местата, където то е било прекратено.

„ Има голям брой изпратени екипи на Спешна помощ, които да оказват помощ”, изясни още Серафимов.

00302310829201 – телефон на Генералното консулство на България в Солун

"Торнадото мина около брега на селищата Неа Плагия, Созополи и Неа Потидея. В Неа Плагия се случи случая с румънката. Както вечеряли, пада структурата върху нея и я ранява смъртоносно. Караваната вид "микробус " беше намачкана, в която бяха другите две жертви, само че имаше доста паднали дървета ", описа жителят на Неа Плагия - Веселина Миту, която означи, че са нямали предизвестие за предстоящата стихия, пред „ Здравей, България”. И добави, че в селището Неа Плагия няколко дни няма да има ток поради падналите електропроводи.



Миту означи, че пожарната работа е пособия доста на хората. „ Пътищата бяха проходими, даже в най-отдалечените места в Созополи. Силата на стихията беше в действителност страшна, нещо, което до момента не бяхме усещали ", сподели тя.

В региона на Александуполис е валял мощен град през вчерашния ден. Ледените зърна са унищожили реколтата и са изпотрошили стъкла на коли в региона на курортното населено място Макри. Не се оповестява за потърпевши и бедстващи хора. Властите предизвестяват популацията за неприятно време и в четвъртък, когато е разгласен червен код за мощни поривисти ветрове и значителни превалявания.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР