Свят Нов взрив и извънредно положение в Коломбо Експлозивът се

...
Свят Нов взрив и извънредно положение в Коломбо Експлозивът се
Коментари Харесай

Нов взрив и извънредно положение в Коломбо

Свят Нов гърмеж и изключително състояние в Коломбо Експлозивът се е взривил покрай черква, която беше една от задачите смъртоносните набези в неделя  Николай Киров 22 април 2019, 14:45
ов гърмеж раздруса в понеделник Коломбо, столицата на Шри Ланка. Експлозията избухна до момента в който полицейски чиновници се опитваха да обезвредят заложена бомба.

Експлозивът се е взривил покрай черква, която беше една от задачите смъртоносните набези в неделя, лишили живота на 290 души и ранили на 500.

Бомбата, избухнала през днешния ден, е била заложена във ван и се е взривила, до момента в който екип сапьори се е опитвал да я обезвреди.

Малко по-рано полицията заяви за новооткрити 87 детонатори за бомби на територията на основната автогара на Коломбо.

Въведено бе изключително състояние, като над 1 000 военнослужещи са ситуирани за обезпечаване на сигурността в Коломбо – комерсиалната столица и най-големия град на Шри Ланка.

Наскоро основаната ислямистка формация NTJ (National Thowheeth Jama'ath) пое отговорност за офанзивите.

Препоръчително е българските жители в Шри Ланка да заобикалят места, в които се организират религиозни прояви или наоколо до религиозни храмове, а също и да проявават нерешителност, в случай че са наоколо до огромни събирания на хора, митинги или демонстрации.

При потребност, българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Делхи на тел.: + 91 11 26115549; +91 11 26115550 или при изключителна обстановка и в отвън работно време на тел.: + 91 9910999498.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР