Свободната изпълнителска сцена отдавна има нужда от повече видимост, диалог

...
Свободната изпълнителска сцена отдавна има нужда от повече видимост, диалог
Коментари Харесай

Свободната изпълнителска сцена има нужда от повече видимост

Свободната изпълнителска сцена от дълго време има потребност от повече видимост, разговор и последователност. Във връзка с това Асоциация за свободен спектакъл и Театрална компания “Момо ” канят на поредност от фокус срещи с актьори от свободната изпълнителска сцена. 

Първата такава среща е планувана за 14 май. На сцена “Дерида ” е премиерата на “Телепорт ” - новият театър на хореографа Живко Желязков, който ще бъде последван от диалог с рецензия Ангелина Георгиева - един от одобрените експерти в региона на българския актуален танц и пърформанс.  

На 17 май следва още една вълнуваща среща с Ива Свещарова. През юни са планувани още срещи.

“Свободната сцена съществува в България към този момент повече от 10 години и се развива и има своите достижения и падения, несъмнено, само че за разлика от институционалните изкуства съвсем не съумява да остави следи за своята активност, съвсем не съумява да сътвори и възпита памет.Свободните актьори са мощно свободно стимулирани и самоинициативни.

Често тяхната работа не е обвързвана с институции, които да имат задължението да архивират труда, художествените достижения и постоянно се изгубват като завещание ”, споделя Стефан Прохоров - член на УС на Асоциацията за свободен спектакъл.

Още за самодейността “Следите остават - диалози със свободни хора ”, чуйте в диалога на Катя Василева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР