Свлачище затвори пътя от София до Самоков. То се намира

...
Свлачище затвори пътя от София до Самоков. То се намира
Коментари Харесай

Пътят София-Самоков остава затворен заради свлачище

Свлачище затвори пътя от София до Самоков. То се намира в региона на Дяволския мост, след Кокаляне. За благополучие няма потърпевши. Пътят ще остане затворен до на следващия ден следобяд, поради надвисналите скали, които могат да паднат на пътя. Движението е пренасочено по обходни направления.

Самоков

Около 2:00 ч. през нощта върху пътното платно в региона на Кокаляне се свличат 100 тона скална маса. Сигналът постъпва в полицията от компанията, която почиства пътя.
комисар Тенчо Тенев, шеф на " Пътна полиция - София ": Активизира се свлачище заради ниските температури, заради огромната температурна амплитуда.
Скалната маса е скъсала мантинелата, а един от късовете, който тежи над 10 тона, е паднал в реката.

Има огромна заплаха свлачището да се засилва още веднъж, споделя началникът на " Пътната полиция " комисар Тенчо Тенев.
комисар Тенчо Тенев, шеф на " Пътна полиция - София ": Налага се да се създадат геодезически изследвания и екип от алпинисти, в ранните утрешни часове ще бъдат тук на място. Ще създадат изследването и вероятно ще се наложи да се събори още от скалната маса, с цел да не се основават предпоставки за възможни произшествия.
На място е изпратен екип на пътното регионално ръководство, което следи обстановката. Полицейските патрули не позволяват прекосяването на коли по пътя. Движението се пренасочва по обходни направления.
комисар Тенчо Тенев, шеф на " Пътна полиция - София ": През Бистрица за Самоков. Патрули на пътна полиция на кръговото на Самоков отбиват придвижването в посока София, което ще минава и през Ихтиман и през Бистрица, с цел да може хората да се приберат без проблем.
Очаква се пътят да бъде отворен на следващия ден след обяд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР