Свлачище прекъсна пътя за смолянското село Киселчово, като преляло дере

...
Свлачище прекъсна пътя за смолянското село Киселчово, като преляло дере
Коментари Харесай

Свлачище и преляло дере прекъснаха пътища в Родопите

Свлачище прекъсна пътя за смолянското село Киселчово, като преляло дере е повода и за спиране на пътната връзка сред девинските села Жребово и Кестен. Пътните артерии са прекратени от нощес, като проблем в придвижването на коли има и по пътя за Арда, където трафикът се реализира в едната лента, поради паднала каменна подпорна стена.

В разследване на изобилните превалявания от дъжд през нощта и мощният вятър има голям брой сигнали за паднали дървета по пътните платна, както и камъни.

" Значително спокойна е обстановката в региона, макар интензивните превалявания. Няма бедстващи хора или обитаеми места без електричество. Следим от близо ситуацията и през днешния ден, като сме на щрек ", разяснява регионалният шеф на Смолян Недялко Славов.

Нови сигнали за проблеми през денонощието не са получавани и в община Смолян, която от нощес разгласи бедстващо състояние.

" Нямаме бедстващи, следим от място всички сериозни точки в общината, в 8.30 ч. ще проведем съвещание на, което ще обсъдим в детайли ситуацията и ограниченията, които ще предприемем за деня ", разяснява кметът на Смолян Николай Мелемов.

Цяла нощ доброволци, пожарникари и чиновници на разнообразни компании, изграждаха насипи по поречието на река Черна в Смолян. Домът на осемчленно семейство в Смилян бе наводнен нощес от реките на река Сивинска.

Малко преди среднощ в Смолян е дошъл и зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, с цел да следи от близо обстановката.

Поради огромното количество дъжд, изсипал се над Родопите през вчерашния ден, при безразсъден случай в резултат на свлачище, почина 62-годишен мъж, до момента в който бил на раздумка с другари в ловната хижа до селото. Земната маса съумяла да изненада компанията от осем индивида, минавайки през една от стените и ги помела на открито. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР