Свитият пазар на офис оборудване стимулира процес на консолидация(снимка: CC0

...
Свитият пазар на офис оборудване стимулира процес на консолидация(снимка: CC0
Коментари Харесай

Toshiba и Ricoh сливат активи за офис оборудване


Свитият пазар на офис съоръжение подтиква развой на консолидация
(снимка: CC0 Public Domain)

Я понските компании Toshiba и Ricoh взеха решение да слеят активи, свързани с производството на печатащи устройства и копирни машини. К онсолидацията се изяснява с намаляващото търсене на техника и възходящата известност на отдалечената работа. По-малко явен претекст е заплахата от приключване на напреднали технологии към Китай.

„ Коронавирусът промени пейзажа ”, сподели Акиа Ояма, президент и основен изпълнителен шеф на Ricoh, представен от Nikkei Asian Review. Според него, пазарът на офис съоръжение ще продължи да се свива след пандемията.
още по темата
Съвместното дружество с главния бизнес на Toshiba, която е на седмо място в този пазарен сегмент, ще стане факт през идната година. Ricoh ще получи 85% дял в новото сдружение, а Toshiba – останалите 15%.

Двете компании взаимно ще създават артикули, ще купуват съставни елементи и материали и ще създават на едни и същи линии. Унифицирането на главните съставни елементи ще усъвършенства себестойността на продукцията в изискванията на свиващ се пазар, считат участниците в договорката.

В края на 2022 година предлагането на многофункционална офис техника понижа с 16% по отношение на равнището от преди пет години, сочат пазарните разбори. Миналата година Ricoh беше на второ място след Canon в сегмента на лазерните принтери A3 с 15,2% дял от международния пазар, съгласно IDC. Обединявайки активи, Ricoh и Toshiba могат да станат водач на пазара с 22,4% дял.

Като цяло японските компании имат съвсем 80% от международния пазар, тъй че консолидацията на бизнеса им е много предвидима. Fujifilm обаче си сътрудничи с Xerox, като създава в своите фабрики устройства и съставни елементи за съперник. Ricoh и Toshiba също са подготвени да създават съставни елементи за „ трети страни ”, с цел да натоварят в допълнение линиите.

Японските компании се пробват да създават най-високотехнологичните елементи от своите печатащи устройства отвън Китай, макар че окончателното сглобяване на оборудването се прави Поднебесната. Смята се, че това до известна степен пази скъпи технологии от неразрешено потребление от китайски сътрудници.

Преструктурирането на бизнеса разрешава на японските компании да покачат привлекателността на производството на съоръжение в Страната на изгряващото слънце.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР