Свищов. Започна изграждането на нова зона за спорт и отдих

...
Свищов. Започна изграждането на нова зона за спорт и отдих
Коментари Харесай

Започна изграждането на нова зона за спорт и отдих в ж.к. „Стоян Ников“ в Свищов

Свищов. Започна построяването на нова зона за спорт и отдих в напълно ремонтирания квартал „ Стоян Ников “ в Свищов. От Общината напомнят за Радио „ Фокус “ – Велико Търново , че напълно на скоро завърши подмяната на водопровода в жилищния регион, с което бе решен дългогодишният проблем с водоподаването. Сега тече ремонт на старите пейки и уреди за игра и отдих в централната част на квартала. На тяхно място ще бъде построена нова зелена зона, съобразена с всички модерни условия за безвредна игра и спорт на малчуганите, и отдих на живущите. В плана се планува доразвиване на пространството с нови алеи, от които да се реализира комфортен достъп от входовете на жилищните блокове и други жилищни зони, отделяне на площадка за игра, монтаж на детайли на градския дизайн – беседки, пейки, кошчета, ремонт на съществуващите и благоустрояване на новопроектираните пешеходни алеи, асфалтиране на алея-тупик в северната част и създаване на паркинг.
Проектното решение за озеленяване планува опазване на съществуващата растителност в положително положение и озеленяване с подобаваща декоративна растителност при спазване на всички нормативни условия, като предлага комбинация на пространството от три взаимно балансиращи се ядра – спортна площадка, детска площадка и зона за отдих. В източната част е проектирана площадка за игра на деца от 3 до 12 години. По овалните северозападна и югоизточна алеи се планува да се инсталират перголи с пейки, а в северозападната и югоизточна част, към алеите и озеленената повърхност ще бъде проведена зона за отдих, в която са проектирани беседки за диалози и тихи игри навън. По плана е очакван достъп на хора с увреждания, посредством подобаващ надолнище на тротоарната настилка към прилежащите улици и обособени паркоместа за инвалиди. В зоната ще бъдат инсталирани подобаващи осведомителни табели.

Инвестиционният план за благоустрояване на градска витална среда в кв. „ Стоян Ников “ е на стойност 260 хиляди лева, а средствата са от Инвестиционната стратегия на Община Свищов и запаса от Интегрирания проект за градско развиване и възобновяване.

Последователните дейности на общинското управление за основаване на удобна и безвредна градска витална среда към този момент водят до забележими резултати в доста от кварталите на град Свищов. Поетапно бяха актуализирани „ ж.к. „ Рила “, ж.к. „ Патриарх Евтимий “, ж.к. „ Химик “, ж.к. „ Дунав “, ул. „ Средна гора “, парк „ Хаджи Димитър “ и други. На заключителен стадий са дейностите в квартал „ Симеон Ванков “, а паралелно с тях нов образ ще придобие и ж.к. „ Стоян Ников “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР