Свищов. Териториалната организация на слепите в Свищов отбеляза 60 години

...
Свищов. Териториалната организация на слепите в Свищов отбеляза 60 години
Коментари Харесай

Териториалната организация на слепите в Свищов отбеляза 60 години от основаването си

Свищов. Териториалната организация на слепите в Свищов означи 60 години от основаването си. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Годишнината бе отпразнувана през вчерашния ден с тържествено съвещание в новооткрития Клуб на слепите „ Светлина “. На събитието участваха кметът на Свищов Генчо Генчев и ръководителят на Регионалната организация на слепите (РСО) в Габрово Стефка Пенчева. Приветствие към присъстващите насочи ръководителят на свищовския клуб Мария Велчева, след което даде думата на Стефка Пенчева да насочи поздравления от името на Съюза на слепите в България. Тя сервира приветствения адрес и означи, че има виновната задача да връчи и една премия от името на Съюза, която се присъжда на кмета на Свищов. Наградата е най-високото отличие, което Съюза на слепите в България присъжда – статуетка „ Humanitatis Causa “. Кметът Генчо Генчев изрази вълнението си от непредвидената премия и благодари за високото самопризнание на управлението на Съюза на слепите в България. Той поздрави организацията във връзка 100-годишнината от основаването й и продължи с поздравленията към свищовския клуб. В изявлението си той акцентира, че приема всички хора за равни, без значение от техните обществени и физически особености, и си дава сметка какъв брой значима е поддръжката към хората в потребност, поради което постоянно се е стремял да откликва на техните упования и потребности. Градоначалникът показа, че на празник постоянно се върви с подарък, само че той не им носи нищо. Подаръкът на Община Свищов за 60-годишнината на Клуба ще бъде монтирането на климатик и щори в ремонтираното ново помещение.

Хората показаха благодарността си от опцията да получат безплатно свое пространство, което е ремонтирано и обзаведено съгласно техните потребности. Те споделиха, че подаръкът ги прави щастливи, тъй като оборудването ще трансформира Клуба в още по-приятно място.

Тържеството продължи с изявления и благодарности. Присъстващите се редяха да благодарят за опцията да имат лично помещение, където да се събират и поддържат връзка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР