Свищов. Студенти от Стопанска академия Димитър А. Ценов - Свищов

...
Свищов. Студенти от Стопанска академия Димитър А. Ценов - Свищов
Коментари Харесай

Велико Търново: Студенти от Стопанската академия в Свищов участват в националния конкурс за стипендианти на фондация „Атанас Буров”

Свищов. Студенти от Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” - Свищов за поредна година се конкурират със свои сътрудници от страната за стипендии „ Буров ”. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанската академия . По традиция, състезанието за стипендианти на фондация „ Атанас Буров ” за академичната 2018 – 2019 година се организира в Свищов, Варна и София. Право на присъединяване имат студенти в постоянна форма на образование по стопански специалности във висши образователни заведения в България, които са приключили минимум ІІІ курс и са с триумф от цялото следване не по-малко от доста добър 4.50. Стипендията е в размер на 300 лв. месечно и се получава през деветте образователни месеца на академичната година.
Конкурсът в Стопанска академия, в който участваха 11 студенти от разнообразни специалности в ОКС „ бакалавър ” и „ магистър ”, организираха Владимир Ташков – изп. шеф на Фондацията, и Росица Колева – специалист.
Зам.-ректорът по студентска политика и институционални връзки – доцент доктор Николай Нинов, с чието подпомагане се организира състезанието в Свищов, приветства гостуващите представители на Фондацията, а на студентите пожела сполучливо показване и класиране измежду спечелилите. В послание към свищовските участници в състезанието, Владимир Ташков акцентира, че към този момент повече от 20 години годишно по 3 – 5 студенти от Стопанска академия са измежду определените за стипендианти. Изпълнителният шеф уточни, че резултатите, които студентите от Стопанска академия демонстрират, постоянно са на доста високо равнище и благодари на академичното управление за организацията и предоставените условия за осъществяване на състезанието.
Гостите дадоха съществени упътвания за решение на писмения тест, включващ 30 въпроса от затворен вид, свързани със счетоводство, финанси, банково дело, външна търговия и други стопански области. Високото равнище на подготовка на свищовските студенти сподели и обстоятелството, че 7 от тазгодишните участници, след получените резултати от теста, бяха поканени и на събеседване с представителите на Фондацията.
Резултатите от състезанието ще бъдат оповестени след съвещание на Управителния съвет през месец декември и имената на утвърдените претенденти за стипендианти ще бъдат оповестени на уеб страницата на Фондацията. Според Владимир Ташков сумите за първите три месеца от актуалната образователна 2018 – 2019 година ще бъдат изплатени още преди коледните празници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР