Свищов. Официално приключи проектът Изграждане на социално жилище в град

...
Свищов. Официално приключи проектът Изграждане на социално жилище в град
Коментари Харесай

Ново социално жилище в Свищов е готово да посреща домуващи

Свищов. Официално завърши планът „ Изграждане на обществено жилище в град Свищов “. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Велико Търново Енвер Юсниев, специалист в Община Свищов. Финалът е подложен през днешния ден със заключителна конференция и разкриване на обекта, който е намира на улица „ Черни връх “ 18А.
На събитията бяха регистрирани осъществяването на дейностите по плана, резултатите и постигнатите цели.

„ При осъществяване на главните планови действия бяха изпълнени ограничения за преустрояване, главен ремонт и възобновяване на съществуваща постройка, и създаване в нея на 27 броя модерни обществени жилища, за настаняване на уязвими и необлагодетелствани групи от популацията. Две от жилищата на 1-ви етаж са приспособени за хора с увреждания “, добави специалистът.

Въведените ограничения за енергийна успеваемост включват топлинна изолираност, замяна на дограма, ремонт на покрив, замяна на отоплителна апаратура и осветяване. Създадени са паркоместа за хора, прилежащите пространства са облагородени и е обезпечена налична архитектурна среда в сходство с нормативните условията за налична среда за популацията, в това число за хората с увреждания.

Проектът е осъществен с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване (ЕФРР). Стойността му беше 1 200 000 лв., от които 1 020 000,00 лв. - безплатна финансова помощ, предоставена от ЕФРР и 180 000,00 лв. - национално съфинансиране.

Срокът за осъществяване на дейностите по плана е 24 месеца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР