Свищов. Нова съвместна магистърска програма Дигитална икономика стартират Стопанска академия

...
Свищов. Нова съвместна магистърска програма Дигитална икономика стартират Стопанска академия
Коментари Харесай

Нова хибридна магистърска програма „Дигитална икономика” стартира Свищовската академия в партньорство с Висше училище по телекомуникации и пощи – София

Свищов. Нова взаимна магистърска стратегия „ Дигитална стопанска система ” започват Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” – Свищов и Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи – София. Партньорските катедри от двете висши учебни заведения – катедра „ Обща доктрина на стопанската система ” (СА) и катедра „ Информационни технологии ” (ВУТП) организираха онлайн разширено съвещание, в което участваха всички ангажирани с образованието по новата хибридна стратегия преподаватели. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” – Свищов .

Като представител на домакините на срещата ръководителят на катедра „ Обща доктрина на стопанската система ” – доцент доктор Людмил Несторов, поздрави присъстващите и благодари на ректорите на двете висши учебни заведения за предоставената опция за създаване на този хибриден учебен артикул. Той изрече признателност и към колегите-преподаватели за добре свършената работа досега и изрази убеденост, че по този начин ще продължи за в бъдеще, и планът ще бъде финализиран сполучливо. Ръководителят на новата магистърска стратегия – проф. доктор Пенка Шишманова, също изрази удовлетворение от взаимната самодейност и уточни като съществени цели реализиране на синергичен резултат от две разнообразни области на висшето обучение и качествена професионална подготовка на студентите, съгласно актуалните условия.

От страна на представителите на ВУТП доцент доктор инж. Павлинка Радойска, началник катедра „ Информационни технологии ”, също поздрави участниците в съвещанието и показа удовлетворението си от опцията за взаимна работа по програмата, като акцентира, че двете научни звена основават новаторски артикул, който ще откри уместно място на пазара на просветителни услуги.

Тя увери присъстващите, че нейните сътрудници се отнасят извънредно съществено към това начинание и пожела триумф на всички, като благодари за отличната организация на работата до момента. Доц. доктор инж. Пламен Павлов, декан на факултета на ВУТП и учител в бъдещата магистърска стратегия, изрази удовлетворение от основаването на тази интердисциплинарна по своята същина взаимна магистърска стратегия и пожела почналото съдействие сред двете висши учебни заведения да е сполучливо и дълготрайно. В този дух бяха и изявленията на проф. доктор Йордан Василев и ас. Виктор Гладченко.

На съвещанието бяха признати главните документи на магистърската стратегия „ Дигитална стопанска система ” и бяха обрисувани идващите стадии от нейната подготовка. Първият банкет на магистри по тази хибридна стратегия ще се осъществя през есента и ще бъде за новата образователна 2021/2022 година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР