Свищов. Конкурс за добри практики, свежи идеи и нови зелени

...
Свищов. Конкурс за добри практики, свежи идеи и нови зелени
Коментари Харесай

Община Свищов отличи победителите в първия общински екоконкурс

Свищов. Конкурс за положителни практики, свежи хрумвания и нови зелени начинания, свързани с разделното събиране на боклуци в просветителните институции провежда Община Свищов. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Целта бе да се насърчи екологичното мислене, както и се увеличи екологичната просвета в обществото, като се стартира от децата и учениците, които посредством действителни и практични решения да внесат смяна в отношението ни към природата. Разделното събиране на боклуци и преработването им имат значимо значение за опазването на околната среда и икономисване на естествените запаси.

В състезанието със свои оферти участваха детски градини и учебни заведения от цялата община. Комисия от специалисти, управлявана от кмета доктор Генчо Генчев и със специфичното присъединяване на Станислав Станчев – шеф на отдел „ Управление на отпадъците и запазване на почвите “ в Регионална инспекция за опазване на околната среда – В. Търново, отличи огромните спечелили в състезанието – ПДТГ „ Димитър Хадживасилев “ и ДГ „ Васил Левски “ в Свищов. По изключение, комисията връчи и една самостоятелна премия на Иван Асенов Спасов – възпитаник от осми клас в СУ „ Николай Катранов “.

Ето и отличените оферти:
- „ Състезателно-обучителна платформа за разделно събиране на боклуци “ на ПДТГ „ Димитър Хадживасилев “, която получава премия от 1250 лв.. Създадената онлайн платформа е универсална, може да бъде надградена и да се употребява от разнообразни институции в общината за следене и отчитане на резултати от действия, свързани с разделното събиране на боклуци. Същевременно, платформата има и учебен характер;
- „ А ти можеш ли? “, самодейност на ДГ „ Васил Левски “ – гр. Свищов за разделно събиране на боклуци, която получава премия от 1250 лв.. Инициативата е отличена, поради мултиплицирането на положителния образец на децата от страна на техните родители, които към този момент събират разделно отпадъците у дома. Промяната в метода ни на мислене, в метода ни на живот стартира с нашите деца, които посредством персоналния си опит и държание ни демонстрират по какъв начин да пазим света към нас;
- Електронна игра „ Рециклиране “, програмирана от Иван Асенов Спасов – възпитаник от осми клас в СУ „ Николай Катранов “, който получава премия от 500 лв.. Играта е интерактивна, като по занимателен и забавен метод се реализира учебен резултат по отношение на разделното събиране на боклуци. Тя може да бъде надградена и разширена посредством включването на още спомагателни съставни елементи и функционалности. Популяризирането на играта измежду децата и учениците ще увеличи тяхната екологична просвета, употребявайки тази занимателна и любопитна форма.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР