Свищов. Кметът на Свищов Генчо Генчев направи отчет за извършената

...
Свищов. Кметът на Свищов Генчо Генчев направи отчет за извършената
Коментари Харесай

Велико Търново: Кметът на Свищов Генчо Генчев направи отчет за извършената дейност през третата година от мандат 2015-2019

Свищов. Кметът на Свищов Генчо Генчев направи доклад за осъществената активност през третата година от мандат 2015-2019. Това оповестиха от пресцентъра на Общината , която беше подготвила и безвъзмездни книжки с доклада за 2018 година на жителите на Свищов. Срещата, която мина при огромен интерес, бе необятно оповестена посредством локалните и районни медии. В нея се включиха доста поданици на община Свищов – представители на общинската и държавна администрация, общински предприятия, просветителни, културни, обществени и финансови институции, представители на бизнеса, частния и неправителствен бранш, кметове на кметства, общински съветници, жители и медии.
Кметът Генчев показа доклада дружно с основния финансист на Общината Стефан Кирчев, който открои по-значимите планове, осъществени от Общината, като акцентира, че ръководството на финансовите потоци в един порядък и балансирането на разходните нужди, е моментът в който би трябвало да се направи всичко допустимо, с цел да се задоволят ползите на Общината. Той добави още, че консервативният метод при разходване на бюджетните средства води по своята същина до положително финансово здраве на всяка община.
Генчо Генчев направи доклад по предпочитани действия, обхващащи всички сфери от икономическия, обществен и публичен живот, като уточни съответни средства, които са вложени за: развиването на стопанската система, поправки на кметства, градоустройство, човешки запаси, повишение на заетостта, обучение, просвета, обществени действия, екология, туризъм, спорт, публичен ред и сигурност, инфраструктура, опазване на здравето. Бяха показани дейностите на общинските предприятия, необятно бяха отразени осъществените европейски планове, както и програмата „ Местни начинания “ 2018.
Като максимален, жизненоважен триумф кметът регистрира придобиването право на благосъстоятелност върху терена на някогашните казарми, с обща повърхност 299 915 кв.м., който с контракт от 01.08 2018 година бе възложен на Общината. Градоначалникът акцентира, че четири месеца по-късно са налице първите действителни стъпки по превръщането на терена в икономическо-технологичен публичен парк, който взаимно с страната в лицето на Министерство на стопанската система и НКИЗ ще се осъществя като зона за вложения и развиване на стопанската система в цялата община. Във връзка с тематиката, присъстващите изгледаха видео послание от министъра на стопанската система Емил Караниколов, който се обърна към общинските съветници и кмета на община Свищов с признателност за бързите и съответни дейности, които са подхванали по отношение на реализирането на зоната за вложения. Той акцентира, че в Северна България община Свищов е първата, която ще се възползва от това, което държавното управление е въвело от година и половина, а точно опцията страната и общините взаимно да построяват индустриални зони. В своето послание министърът се ангажира до 4 януари 2019 година страната да влезе в новата индустриална зона с първата сума, с която ще е в размер на 1 милион лв..
Другият значим план, който беше част от доклада и следва да бъде осъществен на територията на община Свищов през 2019 година, е построяването на метафоричен газопровод на територията на Общината, на стойност 4.7 млн. евро. Проектът е разгласен от държавното управление за обект с национално значение, а реализирането му ще докара до основни стопански, екологични и обществени изгоди в района.
На траялия повече от два часа доклад стана ясно, че ръководството на общината продължава своята политика за равнопоставеност сред общинския център и обитаемоте места. Освен бюджетните средства в размер на 505 хиляди лв., кметствата са получили в допълнение финансиране по стратегия „ Местни начинания “ в размер на 50 хиляди лева.; с разпореждане на Министерски съвет са отпуснати 500 хиляди лева, с които е осъществен ремонт на улична настилка в обитаемоте места, а в село Хаджидимитрово са вложени 400 хиляди лева за замяна на водопровода и обезпечаване обикновено водоподаване в селото. Кметът загатна още редица планове, които подкрепят развиването на обитаемоте места, подтикват екологосъобразен метод на живот и трансграничното съдействие.
Генчо Генчев направи информация по индикатори на МБАЛ „ Д-р Д. Павлович “ към 01.11.2018 година, съпоставена със същите индикатори към 31.12.2015 година В рубрика „ Задължения – общо “ стана ясно, че все още отговорностите на свищовското болнично заведение са в размер на 1 247 000 лева, което е с 185 000 лева по-малко от 2015 година, когато са били 1 432 000 лева За три месеца новият скенер е генерирал доходи от 13000 лева, а от месец ноември лимитът на болничното заведение е повишен 40000 лева, което е казус.
Кметът регистрира вложени средства във всички предпочитани действия в цялата община, като акцентира, че общинското управление няма да спре дотук и ще продължи да търси разнообразни източници на финансиране, с цел да обезпечи по-добър метод на живот за жителите на общината.
В умозаключение, кметът Генчев срещна аудиторията с плановете, които следва да бъдат осъществени в община Свищов и благодари на държавното управление, на народните представители Станислава Стоянова и Цветан Цветанов, на своите сътрудници от общинското управление, общинските съветници, кметовете на обитаемоте места, и всички представители на администрацията за ползотворната, взаимна работа. Кметът на пропусна да благодари и на жителите на община Свищов за виновната им гражданска позиция. Той акцентира, че постоянно се радва, когато има противоположна връзка с тях и когато с изключение на похвалите, среща и доброжелателна рецензия, носеща градивно обръщение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР