Свищов. Дългоочакван ремонт на фасадата и оградата на детска градина

...
Свищов. Дългоочакван ремонт на фасадата и оградата на детска градина
Коментари Харесай

Ремонтни дейности за близо 200 хиляди лева започват в детска градина „Слънчо“ в Свищов

Свищов. Дългоочакван ремонт на фасадата и оградата на детска градина „ Слънчо “ стартира в Свищов. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Средствата за възобновяване на двуетажната постройка са в размер на 175 286 лева, от които 82 384 лева финансиране от ПКБ и 92 902 лева личен принос на локалната администрация. Реализирането на плана ще способства за възстановяване на материалната база в детското заведение и качеството на предлаганата просветителна услуга, посредством обезпечаване на безвредна и сигурна среда за всичките над 100 деца, педагогическия и непедагогически личен състав.

Проектът планува изцяло реновиране на съществуващата фасадна мазилка. Възстановяване на повредените чела на терасите, както и замяна на всички парапети по терасите и към британските дворове. Ще бъде инсталиран и нов двустранен парапет към основния вход на детското заведение. Увредените и нарушени улуци и водосточни тръби също ще се ремонтират или заменят с нови. Предвидена е също по този начин реорганизация на козирките към входовете с полагане на топло- и хидроизолация, където такава липсва или е компрометирана.

Детската градина е ситуирана свободно в неотдавна благоустроен с нови детски уреди и богато озеленен двор, чиято ограда и ниски подпорни стени също ще бъдат ремонтирани и освежени.

С завършването на сегашния план се планува детското заведение да се трансформира в една отговаряща на актуалните условия материално-техническа база, осигуряваща чудесни условия за развиването на малчуганите и работата на личния състав.

„ Фокус “ напомня:
Благодарение на напъните на общинското управление и план „ Красива България “, през 2017 година, в границите на план за въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в ДГ „ Слънчо ” се осъществя план на стойност 189 361 лева, от които община Свищов обезпечи лично финансиране 110 000 лева Вследствие на ремонтните действия, в детското заведение беше сменена съществуващата отоплителна система, с казан на пелетно гориво и енергоефективни радиатори, бяха сменени ВиК тръбите и ремонтирани санитарните пространства.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР