Свикването на извънредно заседание на Народното събрание два дни преди

...
Свикването на извънредно заседание на Народното събрание два дни преди
Коментари Харесай

Денков от Брюксел: Свикването на извънредно заседание на НС два дни преди изборите е предизборна акция

Свикването на изключително съвещание на Народното събрание два дни преди изборите е предизборна акция. Това съобщи пред български публицисти в Брюксел министър председателят Николай Денков. Той е в белгийската столица от четвъртък за присъединяване в срещата на върха на Европейски Съюз.

Според него два дни преди локалния избор в неделя да се прави съвещание на Народното събрание по такава гореща тематика, каквато са енергийните доставки, демонстрира, че става дума за предизборна акция, в сравнение с предпочитание да се откри решение.

„ Срокът за унищожаване на ветото разрешава това съвещание да бъде направено незабавно след втория тур “, сподели той.

Докато Денков е в Брюксел, в Бургас от рафинерията в Бургас. Премиерът разяснява, че би трябвало да се работи деликатно с дерогацията.

„ Обяснявах го няколко пъти – в случай че тя се отстрани внезапно, се основават големи опасности. Първо за хората, които могат да видят доста по-високи цени на горивата от тези сега. И второ – за работещите в рафинерията ”, разясни той.

Премиерът сподели, че нощес са разисквани двете тематики – спорът сред Израел и Хамас, бюджета и смяната във финансовата рамка на общността.

„ По първата тематика има цялостно единодушие “, сподели той.

И означи, че Израел беше брутално атакуван с терористична офанзива в невъобразим мащаб.

„ В това отношение Израел има право да се отбрани и би трябвало да я подкрепим в тази отбрана. В същото време би трябвало да се резервира живота на почтените хора, които са от другата страна. Тези, които са хванати като заложници в Ивицата Газа. Голяма част от диалозите бяха да се откри салдото сред изконното право на Израел да се пази, да накаже тези, които направиха офанзивата и в това време да се резервира живота на почтените хора “, сподели министър председателят.

Във връзка с нарастването на националната вноска към общността, той акцентира, че позицията на България е ясно изразена.

„ Българската позиция е, че ние избираме този вид, тъй като алтернативата е или да няма финансиране на тези планове, а някои от тях са доста значими за нас, като да вземем за пример по тематиката миграция, отбрана на външни граници, или да се вземат средства от други стратегии като кохезионната, общата селскостопанска политика, което ние не желаеме да вършим. Така че нашата позиция е, че по-добре да бъдат събрани още финансови средства от страните “, сподели Денков.

По мотив поисканите доклад и тактика за приемането на в Шенген – от съпредседателя на парламентарната група на придвижването Делян Пеевски – министър председателят сподели:

„ Ще отговаряме в периодите и по метода, които са заложени в съответните връзки сред институциите. Сроковете, заложени от Народното събрание, от правилника. Това е моят отговор “.

Пред европейските водачи, българският министър-председател пази доводите на България за присъединението ни към Шенгенското пространство. Днес водачите ще разискват обстановката в Украйна, миграцията и стопанската система.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР