Свикнали сме всички официални нови от британското кралско семейство да

...
Свикнали сме всички официални нови от британското кралско семейство да
Коментари Харесай

Къде избраха да живеят крал Чарлз и кралица-консорт Камила

Свикнали сме всички публични нови от английското кралско семейство да идват от Бъкингамския замък. Почти два века той е знак на монархията в страната и това беше мястото, населявано от Елизабет Втора по време на царуването й.

Това обаче евентуално е на път да се промени. Защото тогавашният принц Чарлз към този момент е крал Чарлз, а брачната половинка му Камила - кралица-консорт, само че домът им за момента остава неизменен.

Двамата не престават да живеят в Кларънс Хаус в Лондон, а Чарлз идва в Бъкингамския замък само за формалните си отговорности. Като да вземем за пример първата си среща с новия министър-председател на Англия Риши Сунак, която се състоя през отминаващата седмица.

Зад това решение не стоят някакви сантиментални аргументи, а напълно разумно решение. През 2016 година беше обявено, че в Бъкингамският замък ще стартират ремонтни действия по освежаването му на стойност към 400 милиона английски паунда.

Очаква се те да приключат през 2027 година Но и тогава не е несъмнено, че Чарлз и Камила ще решат да изоставят Кларънс Хаус за сметка на двореца, написа lifestyle.bg. За момента кралското знаме се издига над Бъкингамския замък и над Кларънс Хаус, когато Чарлз се намира в Лондон.

През миналата седмица Чарлз за първи път " се възползва " от една традиция, въведена от кралица Виктория през 1843 година Кралският гайдар свири призори в градината на Кларънс Хаус - осъществяванията му заран служат вместо будилник на сегашния монарх на страната.

Припомняме, че последното прочувствено осъществяване на кралския гайдар беше на погребението на кралица Елизабет Втора в замъка Уиндзор, когато под звуците на гайдата ковчегът й беше импортиран в параклиса " Сейнт Джордж ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР