Свикнали сме да използваме сирене за салати, баници, филийки и

...
Свикнали сме да използваме сирене за салати, баници, филийки и
Коментари Харесай

Традиционни български сирена

Свикнали сме да използваме сирене за салати, баници, филийки и миш-маш. Знаем си, всяко бяло сирене става за тези бързи и лесни предписания. Традиционното българско сирене е уместно за термична обработка на скара, уместно е в композиция със сурови салати и би могло да се употребява за готвене в ястия и гозби.

За всеки тип обработка обаче следва да се избира друго сирене съгласно неговата неотстъпчивост, зрялост и осоленост. В магазинната мрежа се продават разнообразни типове сирена, всяко от тях със своите неповторими характерности, получени според от типа мляко. Разнообразието е прекомерно огромно, само че ние ви предлагаме профилираните млекарници, в които ще ви спомагат в избора съгласно кулинарната концепция, която имате.

Камамбер и Бри са доста вкусни, обработват се елементарно и са незаменими при композиция със зелени салати и табулета, колкото и да ги харесваме обаче, цената им е неатрактивна за честа приложимост в всекидневието. Да, при мотив или посетители, да, за многообразие и приятност, само че едва ли можем да си ги позволим всекидневно.

 Българско краве сирене

В ежедневното си предпочитание да достигнем до друга и забавна рецепта, ние постоянно опитвам. Добавяйки разнообразни типове обичайни бели сирена, в друга композиция на неотстъпчивост и вкусови качества откриваме, че потреблението на зряло овче сирене е уместно за доста предписания в ежедневната кухня. Не е скъпо, при термична обработка не се размеква ненужно, резервира вкусовите си качества и придава на приготвяната храна несравним и друг усет.

Много от известните скъпи френски сирена са с главен артикул овче мляко, отсам и комбинирането на предписания с обичайното българско овче сирене, което е особено с качествата си и бляскавост на усета, е ново изобретение за гурме усетите.

Козето сирене е един дребен шедьовър единствено по себе си, безспорни са и изгодите му за здравето ни. Комбинирано в каквато и да е рецепта, сурово или термично обработено, то ще изпъкне и ще ни впечатли с нетрадиционният си съвременен и забавен гурме усет.

Сирене за десерт - звучи нелогично, етимологията на думата е от литовски език и смисъла и е солен. Но печеното овче или козе сирене може да бъде поднесено и като десерт с всички типове сладка. Особено подобаващи за десерт са пресните и меките сирена. Те могат да се подготвя както по класическа рецепта, по този начин и от разнообразни комбинации на млека: краве и козе, краве и овче, както и овче и козе мляко, само че у нас тези комбинации са известни най-вече в регионите на произвеждане на млякото и към момента не са се наложили за честа приложимост.

 Българско сирене

Истинският, кондензиран усет на българските сирена е достоверен, той е на трапезата ни от епохи и е генетично заложен във вкусовата гама, която ние елементарно разпознаваме и високо оценяваме.

За да разчупим всекидневието си и с цел да избягаме от рутината на постоянно вкусното краве сирене, е належащо единствено да се огледаме какво се предлага в магазинната мрежа. А в случай че желаете да опитате нещо в действителност друго, то може да пробвате и биволското сирене, само че както споменахме нагоре за други типове сирена - за мотив или посетители, за многообразие и приятност.

Нека всички се насладим на класическите артикули във фината кулинария, ориентирана към облекчаване на желанието ни да консумираме храната най-вече за наслаждение.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР