Свикнали сме да го използваме в кухнята - за мекички,

...
Свикнали сме да го използваме в кухнята - за мекички,
Коментари Харесай

Няма да повярвате какви можете да направите с обикновено брашно!

Свикнали сме да го използваме в кухнята - за мекички, сосове или панировка... Но то може доста повече. Ще се изненадате.

Отстранява петна

Брашното има свързващо влагата свойство, което чудесно оказва помощ за отстраняването на петна. Така да вземем за пример с него можете да обработите мазните петна по облеклата. Просто поръсете малко върху нечистото място и оставете да подейства за малко. След това изтупайте и изперете.


Премахва останки от лепило

Ако по пръстите ви залепне лепило, може да го почистите сполучливо с брашно. Брашното ще се свърже с лепилото и елементарно ще се изрони от ръцете.



Почиства останки от яйца

Когато готвите или печете, някое яйце може да падне и да се счупи. За да почистите лепкавата маса и да не я размажете в допълнение по пода, незабавно поръсете с брашно. Изчакайте малко, до момента в който яйцето засъхне, и избършете с домакинска хартия. Накрая изтрийте мястото с влажна забрадка, написа Obekti.

Чисти петна от алено вино

Сипете малко брашно върху лекето, оставете да подейства за малко и изтърсете праха. След това незабавно да изперете дрехата или покривката.



Почиства гъби

Обикновено печурките или гъбите патешки крайник са покрити с нечистотия и пръст. Преди да пристъпите към обработката им, пъхнете ги в найлонов плик и прибавете 2 супени лъжици брашно. Разтърсете плика, до момента в който брашното полепне по гъбите. Накрая ги изсипете в решето и изплакнете щедро с течаща вода. Мръсотията е изчезнала и можете да ги сготвите.

Почиства карти за игра

Брашното е идеално за премахване на пръстови отпечатъци и мазни петна от картите за игра. Сложете малко в найлоново пликче и прибавете няколко капки вода, с цел да добие брашното зърнеста консистенция. Пъхнете вътре зацапаните карти и започнете да трите пликчето сред дланите си.

Брашнените трохи оказват върху картите нещо като пилинг резултат и изжулват мръсотията от тях. Накрая извадете картите от плика и избършете остатъците от брашното с чиста забрадка.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР