Свикнали сме да чуваме, че здравословната диета е тази с

...
Свикнали сме да чуваме, че здравословната диета е тази с
Коментари Харесай

От какво се нуждае черният ни дроб, за да е здрав

Свикнали сме да чуваме, че здравословната диета е тази с ниско наличие на мазнини. И макар съществува възможност да ядем прекалено много мазнини, има и значими аргументи да сме сигурни, че диетата ни съдържа задоволително количество здравословни мазнини. Всъщност нови доказателства демонстрират, че прекосяването към диета с високо наличие на верните мазнини може да бъде най-хубавият хранителен табиет за хора със затлъстяване на черния дроб.
 Добрите хранителни привички и по какъв начин оказват помощ в битката с коремните мазнини
Как да стопим мазнините от корема с храна

Хем сити, хем щастливи

В следено изследване са събрани данни от 165 индивида на възраст сред 18 и 78 години , които имат както диабет вид 2, по този начин и неалкохолна мастна чернодробна болест. Изводите от въпросното проучване са показани на Международния чернодробен конгрес (ILC) през 2022 година от.

По време на изследването 110 участници се придържат към диета с ниско наличие на въглехидрати и високо наличие на мазнини за интервал от шест месеца , до момента в който 55 участници са на диета с ниско наличие на мазнин и. На всички е казано, че когато се хранят, задачата им не е да отслабнат или да лимитират калориите си, а вместо това да ядат, до момента в който се почувстват сити.
 Снимка 580585

Участниците, които са на диета с ниско наличие на въглехидрати и високо наличие на мазнин и, в последна сметка получават 61% от калориите си от мазнин и. Камила Далби Хансен, която е един от откривателите, прецизира, че под доста мазнини, се схваща четвърт литър зехтин дневно .
 Висок холестерол и пет храни, за които би трябвало да забравим, в случай че имаме подобен проблем
Без тези храни, в случай че имаме висок холестерол

Трябва да се внимава

Далби Хансен също означи, че участниците " в действителност трябваше да трансформират доста метода си на мислене, тъй като им беше мъчно да стартират да ядат толкоз доста мазнини, изключително откакто на всички ни е повтаряно от десетилетия, че това не е положително за здравето ни. "

И макар, че постоянно сме вярвали, че мазнините са нездравословни, учените, стоящи зад изследването, откриват, че в края на шестия месец диетата с ниско наличие на въглехидрати и високо наличие на мазнини " усъвършенства контрола на диабета и понижава мазнините в черния дроб. В допълнение хората от тази контролна група даже губят 5.8% от телесното си тегло. "
 Снимка 580584

" Стана ясно, че при проблеми със затлъстявано на черния дроб, това, което може да му помогне в действителност са потребните мазнини ", заключва Далби Хенсън.

В същото време Аманда Лейн, създател на Healthful Lane Nutrition, прецизира пред че макар че резултатите от изследването са метаболитно разбрани, значимо е да се мисли по какъв начин се ползват в всекидневието.
 Брайън Джонсън, Liver King и инфлуенсърът, който поучава да ядем недопечен черен дроб
Инфлуенсърът, който яде недопечен черен дроб и счита, че мъжете през днешния ден са капризни

Брайън Джонсън назовава себе си Liver King и живее като предците ни

Може би по тази причина Лейн споделя, че когато става въпрос за прибавяне на мазнини към личната ни диета, би трябвало да имаме поради обстоятелството, че " не всички мазнини са идентични ". Лейн изяснява, че " мощно модифицираните мазнини като трансмазнини или даже наситени мазнини не са толкоз здравословни за тялото, колкото ненаситените мазнини . "
 Снимка 580582

Когато става въпрос за идеални разновидности за ненаситени мазнини, Лейн предлага да се доверим на авокадо, ядки, сьомга, маслини и зехтин.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР