Свиках 49-ото НС в Страстната седмица с очакванията на народа

...
Свиках 49-ото НС в Страстната седмица с очакванията на народа
Коментари Харесай

Радев: Свиках 49-ото НС с надеждата за смирение, диалог и разум

Свиках 49-ото Народно събрание в Страстната седмица с упованията на народа за друго начало на това Народно събрание, с вярата за примирение, разговор и разсъдък, и предвид на неотложните задания за сформиране на държавно управление и превъзмогване на изоставането в законодателната активност. Това съобщи президентът Румен Радев от трибуната на 49-ото Народно събрание.

Без подозрение провокациите към това Народно събрание са огромни, само че и без подозрение приемането на Закона за бюджета е първостепенна задача . Предстои решаването на комплицирано уравнение, което да подсигурява приходите на жителите, добави Радев.

„ Силно се надявам, и по този начин е редно – бюджетът да бъде импортиран от постоянно държавно управление, което да се ангажира с ясни и виновни политики и да носи отговорност за тях, в случай че това не стане служебното държавно управление ще внесе бюджет “, съобщи Радев и добави, че на 49-ото Народно събрание е отредена съдбовна роля.

„ Всички чакаме час по скоро то да вземе дълго отлагани решения. Очаквам това Народно събрание да поддържа европейския курс, заложен от служебното държавно управление като одобри създадените закони по ПВУ, които ще ускорят промените, нужни за модернизацията на страната “, акцентира президентът.

Радев означи: „ Очаквам Народно събрание да потвърди, че правосъдната промяна не е, или по-скоро е осъзната действителна цел за развиването ни като заслужено и проспериращо общество, а не нереална тематика. “

„ Очаквам да се поеме отговорност за националната сигурност “, сподели още той и уточни, че същинската рационализация изисква съществено ангажиране на националния бюджет, метод към превъоръжаването на армията.

„ Днес българите чакат да чуят вашите позиции, тъй като каквото и да бъде идващото ръководство, то може да бъде сполучливо единствено в случай че се уповава на ясни политики и полезности “, безапелационен е президентът.

Радев сподели, че от решенията на народните представители зависи просперитетът на нацията и на европейското бъдеще на България. „ Крайно време е да работим за амбициозни национални цели “, заключи той. 

Очаквам този път едно друго начало на това Народно заседание с огромна вяра за примирение, разговор и разсъдък, сподели президентът Румен Радев пред публицисти в коридорите на Народното събрание преди началото на първото съвещание.

Не става въпрос за упования, става въпрос за наложителни дейности

от този парламент като законодателство и като съставяне на постоянно държавно управление, разяснява президентът пред публицисти, до момента в който отиваше към Народното събрание за първото съвещание на 49-то Народно заседание.

Важно е да чуем декларациите на партиите и тяхната подготвеност

за сформиране на кабинет, целите в дневния им ред за законите, означи още той. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР