Свидетелски показания по делото за катастрофата на Милен Цветков опровергават

...
Свидетелски показания по делото за катастрофата на Милен Цветков опровергават
Коментари Харесай

Очевидци опровергават защитата: Кристиан не помогна на М. Цветков

Свидетелски показания по делото за злополуката на Милен Цветков опровергават тезата на отбраната, че подсъдимият Кристиан Николов е оказал първа помощ на журналиста незабавно след случая. Четирима от очевидците настояват пред съда, че спътниците на младежа - неговата другарка Симона Цанкова и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, също не са помогнали, съобщи БГНЕС.

Сред първите разпитани през днешния ден беше дамата, подала сигнал на телефон 112 минути след тежката злополука предишния Великден. Тя е чакала с автомобила си на червен светофар, когато чува силен удар и вижда две коли – едната останала в центъра на кръстовището, а другата траяла до мантинелата наоколо до метростанцията. По нейни думи Николов и спътниците му слизат от колата, след това се връщат да търсят нещо и отново излизат. Поведението им я е изненадало, спомня си дамата.

Според нейните показания и тези на брачна половинка ѝ Цветков е излязъл самичък от автомобила си, а хората, които са се намирали наоколо, са отишли да му оказват помощ. След това е бил подложен да седне на светофара, до момента в който изчака колата за спешна помощ. Семейството останало към 5 минути на мястото на злополуката, след което си тръгнало. Показания даде и чиновник в близкия мола, който оказал първа помощ на Цветков.

В началото на седмицата, когато делото за гибелта на журналиста започна всъщност, тъкмо противоположното свидетелства младата Цанкова, която живее на фамилни начала с Кристиан. Тогава тя съобщи, че годеникът ѝ е правил изкуствено дишане и си свалил обувката, с цел да я постави под главата на потърпевшия. 

Делото продължава и сега.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР