Световното първенство по футбол през ноември в Катар ще бъде

...
Световното първенство по футбол през ноември в Катар ще бъде
Коментари Харесай

Световното първенство в Катар - един различен турнир

Световното състезание по футбол през ноември в Катар ще бъде друго от всички други финали, които са се провеждали по-рано и логистичните провокации пред уредниците, от обезпечаването на задоволително места за настаняване до оправянето с недисциплинираните почитатели, единствено ще се усилват, написа в разбор организация " Ройтерс ".

Страната ще бъде хазаин на първото Световно състезание в Близкия изток, първото в мюсюлманска страна, а също така никой различен шампионат не се е провеждал през зимата в северното полукълбо., който е почти с размерите на, е и най-малката страна, в която се е провеждал в миналото най-голямото футболно събитие, като почитателите от 32-е участващи народи ще гледат мачовете на осем стадиона, скупчени към единствения огромен град - Доха. Положителната страна е, че последователите ще могат елементарно да доближават до всички места, увеличавайки опцията за гледане на повече от един дуел дневно - за разлика от последните Мондиали в и, където постоянно бяха нужни даже полети за пътешестване до всеки град. Но това също значи, че ще има огромни проблеми по отношение на местата за настаняване в Катар, защото уредниците чакат 1,2 милиона почитатели да посетят страната през 28-е дни на шампионата.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино, който наследи решението да се разреши на Катар да бъде хазаин на шампионата, откакто пое поста от своя предходник Сеп Блатер, в началото прегледа опцията други страни в района да си поделят организацията. Но откакто тази алтернатива в последна сметка беше изключена, Инфантино пожела да показа шампионата като късмет за почитателите да изживеят страстите в по-широкия арабски свят. " Ще има обезпечаване на настаняване за всеки, който желае да остане в Катар, само че може би някой ще желае да прекара един ден в Дубай или Абу Дубай, или Мускат, или Рияд, или Джеда или където и да е в района, ще има опция да отиде и да посети други страни през целия престой в този район ", сподели Инфантино в изявление за " Ройтерс ". " Това несъмнено е, което ние също предлагаме, тъй като мисля, че едно от най-големите прекарвания в това Световно състезание е опцията за хората да дойдат в тази страна и част от света, които може би не познават " добави той.

Това е ужасно предложение, само че може би в действителност е алтернатива единствено за по-богатите и контрастира с напъните на катарските уредници да създадат Световното състезание налично за почитатели с по-скромни финансови благоприятни условия. Организаторите са сложили таван на цените на стаите, които хотелите могат да взимат от последователите си, като цените за три звезди са лимитирани до към 120 $. Върховният комитет по организацията на шампионата даде обещание 130 хиляди стаи, в това число хотели и 60 хиляди стаи в жилища и вили, плюс към 4000 стаи на два круизни кораба, а останалите в селищата за почитатели. Длъжностните лица също се пробват да се уверят, че почитателите, привикнали да се любуват на доста бира дружно с футбола, имат други възможности на скъпите хотелски питейни заведения за чужденци, където халба бира може да коства към 18 $. Въпреки че алкохолът нормално се предлага единствено при такива условия, по време на шампионата в цялата страна ще бъдат основани специфични " зони за почитатели ", тъй че последователите да могат да гледат мачове и да пият на по-поносими цени.

" Цените на алкохола ще бъдат лимитирани във почитател зоните, сходно на това, което беше на Световното клубно състезание на ФИФА през 2019 година, където един пинт беше към пет паунда (6.55 долара) ", сподели източник, непосредствен до полемиките. Фен зоните и други места ще се събират почитатели от всичките 32 страни, за разлика от множеството шампионати, където градовете са домакини на единствено две народи по едно и също време преди мачовете. " Вярвам, че събирането и смесването на толкоз доста националности и хора ще бъде в действителност потребно, а също по този начин ще издигне Световното състезание в огромно обществено събитие ", сподели Инфантино. Това обаче може да изисква спомагателна защита и полиция, като се има поради, че футболните шампионати постоянно са имали история на конфликти на враждуващи последователи.
 Неочакван източник удостовери, че Салах ще преподпише с Ливърпул Неочакван източник удостовери, че Салах ще преподпише с Ливърпул 5 апр | 17:14 314 0  Наполи си уреди заместител на Инсиние Наполи си уреди заместител на Инсиние 5 апр | 16:58 530 0  Алфонсо Дейвис ще започва за Байерн за пръв път от декември Алфонсо Дейвис ще започва за Байерн за пръв път от декември 5 апр | 16:47 333 0  Бюрки: Гордея се с престоя си в Борусия Бюрки: Гордея се с престоя си в Борусия 5 апр | 16:43 343 0  Първото предложение на ПСЖ към Погба е за по-малко пари от офертата на Юнайтед Първото предложение на ПСЖ към Погба е за по-малко пари от офертата на Юнайтед 5 апр | 16:31 1047 4 Виж всички Водещи Новини  Наказаха Стойчо Младенов за три мача Наказаха Стойчо Младенов за три мача 5 апр | 17:18 1284 3  България залага на младите в Лигата на нациите България залага на младите в Лигата на нациите 5 апр | 13:59 6362 17  Станислав Иванов пред Sportal.bg: Искам още веднъж да играя за националния тим Станислав Иванов пред Sportal.bg: Искам още веднъж да играя за националния тим 5 апр | 02:00 15486 32  Започва надхитрянето сред Гуардиола и Симеоне Започва надхитрянето сред Гуардиола и Симеоне 5 апр | 07:05 11351 15  Ливърпул ще търси позитивен резултат в Португалия Ливърпул ще търси позитивен резултат в Португалия 5 апр | 06:31 11954 15 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР