Световният №4 в тениса при мъжете Даниил Медведев спечели титлата

...
Световният №4 в тениса при мъжете Даниил Медведев спечели титлата
Коментари Харесай

Даниил Медведев мина и през Шаповалов, за да триумфира с титлата във Виена

Световният №4 в тениса при мъжете Даниил Медведев завоюва купата от АТР 500 конкуренцията в австрийската столица Виена, откакто във финала надигра с 4:6, 6:3, 6:2 канадеца Денис Шаповалов.

За Медведев, който по пътя към триумфа си във " Винер Щатхале " надигра и нашия Григор Димитров това бе втора купа от началото на годината и общо 15 в кариерата му.

Двубоят стартира мъчно за руснака, който в първия сет небрежно се оказа догонващ с два пробива при 1:4 и макар че понижи пасива си Шаповалов затвори първата част след 6:4 в своя изгода.

Във втория сет Медведев бе този, който първи нанесе удара си, пробивайки за 3:1, а по-късно отрази четири брейкбола, с цел да усили преднината си на 4:1. Канадецът върна пробива в седмия гейм, намалявайки изоставането си до 3:4, само че още в идващия гейм още веднъж загуби подаването си, което разреши на някогашния №1 в света да сервира за сета при 5:3 в своя изгода. Руснакът се оправи и по този метод вкара мача в решителна трета част.

В последния сет Даниил Медведев изцяло диктуваше протичащото се на корта и след два следващи пробива небрежно се откъсна в резултата с 5:1. В последна сметка до края Шаповалов взе още един гейм и въпреки да отрази шест мачбола при седмия първенецът от US Open 2021 взе своето и постави точка на разногласието след два часа и 19 минути игра.

Освен това Медведев записа четвъртата си поредна победа в директните дуели против Шаповалов, с което общият баланс сред двамата към този момент е 4-2 в интерес на съветския тенисист.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР