Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович сподели, че всичко

...
Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович сподели, че всичко
Коментари Харесай

Новак Джокович преди Australian Open: Тренирах добре, контузията ми не е толкова зле в сравнение с минали години

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович показа, че всичко " наподобява добре " за него ден преди началото на първия за годината шампионат от Големия шлем - Australian Open 2024.

Десеткратният първенец в шампионата дойде в Мелбърн след присъединяване си в отборната конкуренция United Cup, в която съставът на Сърбия беше отстранен в четвъртфиналите от Австралия, а в дуела на сингъл Ноле отстъпи на Алекс Де Минор с 4:6, 4:6.

Притесненията на почитателите на рекордьора по трофеи от Големия шлем обаче бяха свързани не толкоз с играта му, а с неговите проблеми в китката.

Джокович въпреки всичко призна, че е имал задоволително време да се възвърне за началото на Australian Open и разкри още, че тази му травма надалеч " не е толкоз зле спрямо минали травми ", които са го съпътствали при предходните му походи към трофея в " Мелбърн Парк "

" Имах време от последния мач с Де Минор до старта ми тук, с цел да се възстановя. Тренирах добре. Всичко дотук е по проект и наподобява добре. Нека забележим по какъв начин ще потръгнат нещата ", съобщи сръбският тенисист.

" Не е толкоз зле спрямо минали травми, които съм имал. Не мога да предвидя дали ще се появят още веднъж болките ми. Когато стартира да играя, стресът се покачва. Не знам, ще забележим ", добави Джокера, който през предходната година победи в Австралия с 3-сантиметрово скъсване на бедрен мускул, а две години по-рано изпитваше проблеми с коремен мускул.

Запитан кой вижда като най-голямата опасност в Мелбърн през тази година, Новак Джокович отговори шеговито: " Винаги аз съм първият риск и незабавно по-късно всички други. Всички са утк с фантазията да завоюват шампионат от Шлема. Някои се окачва да стигнат надалеч. Има 128 състезатели, знаем какво съставляват те за нашия спорт. Тук всеки желае да играе най-хубавия си тенис. Вълнуващо е да съм част от това ".

Световният №1 ще стартира присъединяване си на Australian Open 2024 още в откриващия ден на конкуренцията - 14 януари (неделя), когато той ще излезе на корта за мача си от първия кръг против хърватския квалификант Дино Призмич.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР