Арсенал боядиса Северен Лондон червен след победата като гост с

...
Арсенал боядиса Северен Лондон червен след победата като гост с
Коментари Харесай

Арсенал излезе на четири точки пред Манчестър Сити след победа в дербито на Северен Лондон

Арсенал боядиса Северен Лондон червен след успеха като посетител с 3:2 против огромните им противници Тотнъм в мач от 35-ия кръг на Висшата лига. " Артилеристите " демонстрираха друго лице през днешния ден - те предадоха притежанието на топката на техните домакини, само че с помощта на светкавичните контраатаки и преимуществото във въздуха се поздравиха с нови три точки към техния актив в борбата им за трофея във Висшата лига.

Гостите откриха резултата в 15-та минута след автогол на Пиер-Емил Хьойберг, който без да желае засече центрирането от ъглов удар на Букайо Сака в личната си мрежа.



В 22-та минута след още едно центриране от ъглов удар, този път за Тотнъм, топката не бе изчистена добре от бранителите на Арсенал и попадна в краката на Педро Поро. Изстрелът на десния краен бранител на " шпорите " летеше надалеч от вратата, само че след няколко рикошета в играчите на гостите, най-бърз до топката бе Мики ван де Вен, който съумя да преодолее вратаря на " артилеристите " Давид Рая, само че голът му бе анулиран, откакто нидерландецът е бил в състояние на засада при шута на Поро.

Очевидно това състояние зареди позитивно футболистите на Арсенал, които единствено пет минути по-късно удвоиха преднината си с гол на Букайо Сака. Англичанинът и Кай Хаверц съумяха да изнесат топката от тяхното половина и след дългия извеждащ пас на германеца, Сака съумя с технично придвижване да сложи топката на комфортния си ляв крайник и да я вкара в долния ляв ъгъл на вратата защитавана от Гилермо Викарио.



В 38-та минута, след следващо статично състояние, Кай Хаверц засече центриране на Деклан Райс, с цел да направи резултата типичен.

Двубоят изглеждаше сигурен за гостите, само че след рутинно подаване към Давид Рая, той не съумя да изнесе топката, която стигна до централния бранител на домакините Кристиян Ромеро, който бе на точното място да върне интригата в дуела в 64-та минута.



" Шпорите " завързаха мача още повече, откакто получиха дузпа при нарушаване на Деклан Райс против Бен Дейвис. Ритникът, който получи играчът на домакините, не бе видян от основния арбитър Майкъл Оливър в началото, само че след преразглеждане на обстановката бе отсъден углавен удар, който бе осъществен от капитана на Тотнъм Хюн-мин Сон.

В оставащите минути, домакините имаха няколко положителни шанса да изравнят резултата, само че Арсенал съумя да удържи на " бялото " нахлуване и да затвори следващия типичен мач от дербито на Северен Лондон.

North London =
— Premier League (@premierleague)

" Артилериситите " към този момент са с актив от 80 точки, три дуела преди края на постоянния сезон във Висшата лига, на четири пункта, само че и с два мача повече от вторите Манчестър Сити, които през днешния ден гостуват на Нотингам Форест. Следващият дуел на Арсенал е домакинство на Борнемут.

С днешната загуба Тотнъм остават на седем точки зад четвъртия Астън Вила, само че и с два мача по-малко. Следващият дуел на " шпорите " е още едно Лондонско дерби - посещение на Челси.

В другият мач по същото време Борнемут направи класическа победа против Брайтън. Головете за домакините бяха дело на Маркос Сенеси, Енес Юнал и Джъстин Клуйверт.



" Черешките " заемат десетата позиция, с четири точки и мач повече от днешните им посетители, които са 12-ти.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР