Световният №1 Рафаел Надал започна с безапелационна победа тринадесетото си

...
Световният №1 Рафаел Надал започна с безапелационна победа тринадесетото си
Коментари Харесай

Надал загуби само три гейма на старта в Мелбърн, Сок допълни американския кошмар

Световният №1 Рафаел Надал стартира с безапелационна победа тринадесетото си присъединяване в Australian Open. Носителят на 16 трофеи от Големия шлем даде единствено три гейма на доминиканеца Виктор Ещрела Бургос и завоюва с 6:1, 6:1, 6:1 за 94 минути.

Надал сподели отличен начален удар и нападателна игра, която се оказа надалеч от опциите на 37-годишния му противник. Испанският тенисист вкара 73% от първите си сервиси и загуби единствено 17 от разиграните 66 точки в своите подавания.

Лидерът в международната класация осъществя осем от 12-те си благоприятни условия за пробив. Той пласира съвсем тройно повече печеливши удари - 28 срещи 10, и позволи осем непредизвикани неточности по-малко - 17 против 25.

Ещрела Бургос имаше шест благоприятни условия за пробив, като всичките пристигнаха в един гейм. Това се случи, когато Надал сервираше за спечелването на втория сет при 5:0. Ветеранът от Доминиканска република сподели страхотна борбеност и от шестия опит съумя да пробие в най-дългия гейм в мача.

Във втория кръг Надал ще се изправи против Леонардо Майер. Аржентинецът, който в никакъв случай не е прекосявал втория кръг в Мелбърн, започва шампионата с безапелационна победа против чилиеца Николас Хари - 6:2, 7:6 (1), 6:3.

Победителят от мача сред Надал и Майер ще играе в третия кръг против австралиеца Джон Милман или поставения под №30 Дамир Джухмур от Босна и Херцеговина.

 Надал загуби единствено три гейма на старта в Мелбърн, Сок добави американския призрачен сън
© Reuters

В същото време международният №8 Джак Сок добави американския провал в първия ден на Australian Open. Шампионът от мастърса в Париж претърпя ненадейно проваляне в четири сета от японеца Юичи Сугита - 1:6, 6:7 (4), 7:5, 3:6.

Сок беше вторият най-високо подложен тенисист в третата четвърт на схемата, в която лидер е Григор Димитров. В този поток беше и финалистът от US Open Кевин Андерсън, който също напусна шампионата. Южноафриканецът, който беше подложен под №11, загуби в пет сета от британеца Кайл Едмънд.

По-рано от шампионата отпадна и другата вяра на Съединени американски щати при мъжете - поставеният под №16 Джон Иснър. Той загуби от австралиеца Матю Ебдън с 4:6, 6:3, 3:6, 3:6

В същински призрачен сън за Съединени американски щати се трансформира конкуренцията при дамите. Осем от деветте американки, които излязоха през днешния ден на корта, отпаднаха от шампионата. Сред тях бяха и три от фаворитките за купата - Винъс Уилямс, Слоун Стивънс и Коко Вандеуей.

Единствената американска победа при дамите беше дело на Никол Гибс. Тя в профил първата ракета на България Виктория Томова след триумф с 6:1, 6:1. Това беше дебют за българката в съществена скица на шампионат от Големия шлем.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (576)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР