Световният №1 Новак Джокович постигна 25-а поредна победа от началото

...
Световният №1 Новак Джокович постигна 25-а поредна победа от началото
Коментари Харесай

Джокович остана непобеден през 2020 г. след обрат

Световният №1 Новак Джокович реализира 25-а поредна победа от началото на тенис сезона и се класира за III кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати. Във II кръг в Ню Йорк сърбинът трябваше да прави поврат против Кайл Едмънд (Вбр), справяйки се в четири сета - 6:7 (5), 6:3, 6:4, 6:2, и запазвайки салдото си съвършен през 2020 година

" Мачът беше в действителност непредвидим за сет и половина - разяснява Новак. - После съумях да направя няколко пробива и откакто завоювах втората част, явно се почувствах по-уверен. Започнах да връщам топката по-добре, да разгадавам по-добре сервиса му и в същото време бях удовлетворен от моето подаване. Като цяло това беше един доста добър тест и съм благополучен, че го прекосих. "

За място на 1/8-финалите Джокович ще спори с Ян-Ленард Щруф (Гер), който преодоля Майкъл Ммо (САЩ) с 6:2, 6:2, 7:5 единствено за 1:40 ч. Сърбинът и германецът имат четири предходни срещи, всички извоювани от белградчанина. Последният им дуел беше предходната седмица - 6:3, 6:1 на 1/4-финалите от " Мастърс " на Синсинати, също извършен в Ню Йорк.

" Щруф сервира доста мощно - уточни Новак. - Изиграх страховит мач против него на " Мастърс " -а. Но на централния корт изискванията са малко по-различни. Тук няма доста вятър и това постоянно оказва помощ на сервиращия, изключително когато той залага на силата. Ще забележим. Мисля, че имам шансове в три от пет сета. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР