Световният звукозаписен музикален бизнес е нараснал със 7,4% миналата година,

...
Световният звукозаписен музикален бизнес е нараснал със 7,4% миналата година,
Коментари Харесай

Стриймингът е довел до 7,4% глобален ръст на музикалния бизнес през 2020 г.

Световният звукозаписен музикален бизнес е повишен със 7,4% предходната година, съобщи орган, наблюдаващ промишлеността, представен от Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.

продължава да води до бързо ускоряване на възобновяване от бедствената обстановка в пиратската епоха.

Връщането на виниловите плочи продължава без закъснение, като продажбите са се нараснали с 23,5% спрямо миналата година, до момента в който компактдисковете не престават непрестанно да понижават, с 11,9%, съгласно годишния отчет на Международната федерация на фонографската промишленост (IFPI).

Но стриймингът с 19,9% е тласнал промишлеността към напредък през последното десетилетие, като общите доходи в този момент са 21,6 милиарда $ - покрай равнището им при започване на века, преди интернет да стартира да опустошава приходите. Стрийминг платформите, отпред със, и Deezer, в този момент съставляват 62,1% от международните доходи от музика, се споделя в отчета, като към 443 милиона клиенти заплащат за това.

Южнокорейският феномен оглави общия лист на най-продаваните реализатори, следван от Тейлър Суифт, Дрейк, The Weeknd и Били Айлиш. Две песни са минали границата от 2 милиарда сваляния: Blind Lights на The Weeknd (2,72 млрд.) И Dance Monkey на Tones and I (2,34 млрд.), а BTS господства в класациите на албумите както в стрийминг, по този начин и във физически формати с Map of the Soul: 7.

съобщи, че съществена наклонност е повишаването на световните връзки, макар рестриктивните мерки за пътешестване, свързани с.

„ K-Pop течението (корейският поп) продължава да реализира огромни крачки, несъмнено, само че бих споделил, че най-вълнуващото развиване тази година е усещането на африканската музика и африканските реализатори от почитателите по целия свят “, сподели Саймън Робсън от в отчета. Африканският район е включен за първи път с растеж от 8,4%, воден от реализатори като Burna Boy от Нигерия, който взе „ Грами “ за най-хубав международен музикален албум този месец.

„ Невероятно вълнуващо е, че в този момент виждаме, че актьори от всяка точка на света имат способността да пробият на всеки различен пазар в света “, сподели Денис Кукър от на конференция за отчета.

Въпреки всички положителни вести, има възходящи митинги против стрийминг стопанската система, като доста реализатори споделят, че тя е от изгода единствено за най-големите звезди и оставя малко за приблизително огромните и с по-малки благоприятни условия музиканти. Франсис Мур, изпълнителният шеф на IFPI, отхвърли изказванията, че има проблеми с промишлеността.

„ Изследванията, които направихме, демонстрират, че приходите на музикантите са по-високи след регистрираните разноски.

Тя сподели, че неправилното разбиране евентуално се дължи на равнището на конкуренция в свят, където 7 милиона реализатори се показват посредством Spotify, качвайки 60 000 песни дневно.

„ Ролята на звукозаписната компания е обвързвана с това да бъде сътрудник на създателя “, добави Конрад декор Лохнейсен, от немския лейбъл Embassy of Music.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР