Световният спорт отдавна не е просто атлетично съревнование и организаторите

...
Световният спорт отдавна не е просто атлетично съревнование и организаторите
Коментари Харесай

Реномиран треньор: US Open е същински зоопарк; уплашен съм за бъдещето на спорта

Световният спорт от дълго време не е просто атлетично състезание и уредниците на събитията се пробват да ги разнообразяват с допустимо най-вече развлекателни действия. Наглед в сходен метод няма нищо неприятно, единствено че наподобява от това страдат самите участници в шампионатите. Нагледен образец в това отношение са думите на експерта Бастиен Фазинкани, който сега е треньор на международната номер 78 - Пана Удварди. Според Физинкани протичащото се е пагубно за бъдещето на тениса и разкритикува остро актуалното осъществяване на най-големите съревнования:

" Вече няма никакви обособени места, на които да се отделят играчите и треньорите. Някъде, където да починат, да се нахранят и да обсъдят тактиката за идния дуел. Шумът ни преследва на всички места и за нас е съвсем непостижима задача да свършим добре работата си. Сякаш това към този момент не е приоритет. Важно е да има спонсори, сътрудници и голямо количество фенове, които постоянно нямат визия какво вършат на трибуните. Всякакви хора се добират до акредитации посредством познати и внезапно обикалят свободно измежду състезателите.

Тяхната цел обаче е просто да се покажат и по-късно да качат някоя фотография в обществените медии. Не бива сходни персонажи да имат такива привилегии. Те нарушават нашето успокоение и постоянно просто се взират дълготрайно в дадени играчи, които се трансформират в някакъв тип атракция. Тазгодишният US Open е истински зоопарк в това отношение. Никой не почита персоналното ти пространство и професионални задължения. Турнирите от Големия шлем са замязяли съвсем на увеселителни паркове. Много мои сътрудници споделят мнението ми и са уплашени за бъдещето на спорта. Вероятно скоро ще би трябвало да плащаме, в случай че желаеме да вечеряме в един ресторант с тенисистите, до момента в който потребителите на Amazon Prime ще имат опцията да са на една маса с Рафаел Надал " - приключи треньорът.

Източник: We Love Tennis

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР