Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен от отбора на

...
Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен от отбора на
Коментари Харесай

Макс Верстапен беше най-бърз в третата свободна тренировка преди Гран При на Саудитска Арабия

Световният първенец във Формула 1 Макс Верстапен от тима на Ред Бул дефинира темпото и в третата свободна подготовка преди Гран При на Саудитска Арабия. След като през вчерашния ден Алонсо беше най-бърз във втората подготовка, през днешния ден нидерландският любимец даде време от 1 минута, 28.412 секунди. Това е резултат №1 досега от началото на подготовката за втория старт от международния шампионат по автомобилизъм.

Второто време през днешния ден е на Шарл Льоклер от тима на Ферари, който изостана на 0.196 секунди от първенеца. Третата позиция, както беше и в първия старт на първия ден, е за Серхио Перес (Ред Бул).

, защото имаше болки в апандисита, които не му разрешават да се състезава. Мястото му в болида на Ферари зае 18-годишният британец Оливър Биърмън. Момчето се появи като подготвен да се бори и зае 10-ото място в тренировката.

Китаецът Чжоу Гуаню пък провокира злополука, откакто самият той се сблъска и се наложи червени знамена да стопират надпреварата. Чжоу провокира прекъсване за към 10 минути, когато загуби надзор над своя Заубер на завой 7. Китайският водач изпусна контрола върху колата и се удари мощно в бариерите, причинявайки обилни вреди.

Верстапен за следващ път сподели, че е най-подготвен за сезона и по време на тренировката през днешния ден смени гумите, с цел да употребява единствено два комплекта с червени стени по време на един час тичане. Той се нуждаеше едвам от 60 минути, с цел да даде най-бързото време въобще през уикенда досега.

Британецът Джордж Ръсел от Мерцедес е на 4-о място, а топ 6 допълват Ландо Норис (Макларън) и Фернандо Алонсо. Ръсел започва зле, само че също потвърди, че може да се ориентира в ситуацията и стигна до 4-ото място на 0,552 сек.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР