Световният шампион във Формула 1 - Макс Ферстапен, беше щастлив,

...
Световният шампион във Формула 1 - Макс Ферстапен, беше щастлив,
Коментари Харесай

Ферстапен: Трябваше да се потрудим повече за победата

Световният първенец във Формула 1 - Макс Ферстапен, беше благополучен, откакто завоюва за втора поредна година домашната си Гран При на Нидерландия. Той обаче призна, че триумфът е пристигнал мъчно.

„ Не се получи по-спокойно съревнование, трябваше да нападаме от старта до финала, само че ние реагирахме вярно, както при виртуалната кола на сигурността, по този начин и при действителната. Винаги има една въпросителна дали сме реагирали вярно, само че всичко се получи както би трябвало, изключително откакто се върнахме на пистата с меките гуми за последната част. И още веднъж имахме ужасно движение “, съобщи Ферстапен след края на надпреварата.

Преди колата на сигурността Макс и Ред Бул обаче имаха различен проект за края на надпреварата.

„ Смятах, че ще можем да стигнем до финала с твърдите гуми, даже и да поемем риска да сме по-бавни, само че тогава излезе колата на сигурността. Ускорих доста добре при рестарта, имах по-висока оптималната скорост и това ми оказа помощ да нападам в първия завой и оттова нататък още веднъж имахме доста добър баланс на колата “, продължи нидерландецът.

„ Винаги е особено да спечелиш домашното си съревнование. Но тази година трябваше да се потрудим повече, стана необикновен уикенд, доста сме щастливи, че спечелихме Гран При на Нидерландия “, приключи водачът на Ред Бул.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР