Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън може спокойно да

...
Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън може спокойно да
Коментари Харесай

Рекордът по победи на Шумахер не е невъзможен за подобряване, твърди Хамилтън

Световният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън може умерено да се любува на последните два старта от календара в Бразилия и Абу Даби. Той няма защо да се бори, а отборът му " Мерцедес " удостовери, че ще опитва на трасетата " Интерлагос " и " Яс Марина ". Хамилтън обаче желае да се бори за успеха и в двата старта.

Той продължава да преследва всички върхове, сложени от Михаел Шумахер и разкри, че считаният за несломим от 91 триумфа, не е толкоз невъземожен. В момента британецът има 62 триумфа и се нуждае от още 30, с цел да излезе отпред във безконечната ранглиста.

" Мисля, че ще бъде доста мъчно, само че не и невероятно. Вярвам, че ще продължа да спечелвам дълго, дълго време. Преди нямах предпочитание да преследвам върхове, само че когато малко се приближаваш до тях започваш да се замисляш ", изясни Хамилтън пред Motorsport.com.

Четирикратният международен първенец изпревари по трофеи идола си и една от иконите на спорта Аертон Сена. Хамилтън не е сигурен дали може да доближи седемте на Шумахер, макар че за момента се движи в графика на именития немец.

" Целта ми беше просто да вляза във Формула 1, а в този момент да приказвам за седем международни трофеи е напряко необикновено. Вижте какъв брой водачи нямат даже една купа, а са толкоз надарени. Мечтата ми в никакъв случай не е била да се измервам с Михаел, а да доближи до Сена. Сега съм пред него по достижения и това ме прави благополучен ", добави британецът.

Напоследък Хамилтън е сравняван с най-великите водачи в историята, само че асът на " Мерцедес " изясни, че просто е удовлетворен да бъде измежду най-големите имена в спорта.

Райконен желае да се бори за купата през 2018 година

След завръщането си във " Ферари " през 2014 година Кими Райконен постоянно е бил считан за втори водач на Скудерията. Последният международен първенец на именитата италианска марка (спечели през 2007 година - бел. ред.), не е печелил съревнование от 2013 година, когато караше за " Лотус ", а след завръщането във " Ферари " не се е класирал по-напред от четвърто място в генералното класиране за сезона. Въпреки това Ледения изрази предпочитание следващата година да се включи в борбата за купата.

" Догодина желая да се боря в челото всеки уикенд и да мога да спечелвам победи, за какво не да съм в борбата за купата ", сподели Райконен пред Sky Sports преди уикенда за Гран при на Бразилия.

 Райконен желае да излезе от сянката на втори водач във
© Reuters

Райконен желае да излезе от сянката на втори водач във " Ферари ".

Той беше най-бърз в зимните проби в Барселона при започване на 2017 година, само че сезонът не стартира добре за него. За похлупак финландецът, който беше считан за един от най-хубавите в квалификации преди години, единствено в пет случая се класира пред съотборника си Себастиан Фетел.

" Годината не стартира добре, колата не ми пасваше и се нуждаех от много време, с цел да оправя настройките. Дотогава обаче се натрупаха прекомерно доста отпадания по разнообразни аргументи. Като тим направихме огромна крачка в развиването си от предишния сезон. Себастиан водеше дълго време в шампионата, тъй че следващата година би трябвало да продължим по този метод ", сподели още Райконен.

Според него дребните неточности, които са позволили от " Ферари " имат доста огромно значение и тъкмо това би трябвало да се промени от идващия сезон.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (155)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР