Световният шампион по бокс в тежка категория при професионалистите Олександър

...
Световният шампион по бокс в тежка категория при професионалистите Олександър
Коментари Харесай

Световният шампион по бокс Олександър Усик подписа договор с футболен клуб от Украйна

Световният първенец по бокс в тежка категория при експертите Олександър Усик подписа контракт с украунския футболен клуб Полися.

36-годишният украинец е играл футбол като възпитаник в тима на Таврия Симферопол, само че по-късно избира да се занимава с бокс. В контракта му с футболния клуб е записано, че той ще носи фланелката с номер 17, а двете страни се съгласяват на " футболно съдействие ".

През предходната година боксьорът взе присъединяване в един от другарските мачове на Полися, влизайки като промяна.

Полися ще играе през сезон 2023/24 във Висшата лига на Украйна, откакто предишния сезон завоюва купата в Първа лига, която е второто равнище на локалния шампионат.

" Уважавам доста този човек и се гордея с него. Неговото отношение към подготвителния развой може да е образец за всеки един в тима на Полися ", съобщи президентът на футболния клуб Генадий Буткевич по адрес на боксьора.

В момента Усик води подготовка за идващия си боксов мач. Той ще бъде в полския град Вроцлав на 26 август против британеца Даниел Дюбоа. Усик няма загуба в 20 мача на професионалния кръг, до момента в който Дюбоа има едно проваляне в същия брой срещи.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР