Световният шампион по бокс в тежка категория на световния боксов

...
Световният шампион по бокс в тежка категория на световния боксов
Коментари Харесай

Уайлдър: Пулев е смел и силен, Джошуа е страхливец

Световният първенец по бокс в тежка категория на международния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър счита, че Кубрат Пулев е мощен боксьор, който прави страхотни мачове. Американецът назова Антъни Джошуа " страхливец ". Уайлдър държи купата на WBC от 2015 година, а в последните две години се пробва да срещне британеца, който си върна останалите три международни трофеи - на WBA, WBO и IBF. Джошуа би трябвало да срещне Пулев в идващия си мач, а Уайлдър излиза в реванш против Тайсън Фюри на 22 февруари в Лас Вегас.

Пред ESPN американецът даде оценка на най-хубавите боксьори в тежка категория. Попитан за Пулев, той отговори: " Той е самоуверен и мощен боксьор. Не съм гледал доста от мачовете му, тъй като не са показвали доста, само че от това, което съм видял, той несъмнено прави страхотни мачове, този с Владимир Кличко и други. Мисля, че той е със мощна воля и е мощен душевен. "

Уайлдър бе надалеч по-краен в оценката си за Джошуа: " Той е просто страхливец, дребосъче. Страхливец, нищо друго. " Двамата боксьори приказват за съединителен мач за всички пояси от 2018 година Джошуа загуби купите си от Анди Руис през юни 2019 година, само че си ги върна в реванша през декември, а предишния месец съобщи, че екипът му ще насочи нова оферта към Уайлдър. Преди това обаче Уайлдър ще би трябвало да оправи с Фюри, с който приключи наедно в първия мач. 

" Фюри е занимателен вид, ловък боксьор, добър боксьор. Той е глътка пресен въздух в тежка категория, тъй като оказва помощ и в промотирането на мача. Има толкоз боксьори, които не могат да приказват или не желаят да го вършат, все аз приказвам. С него направихме добра реклама на мача и можем да вършим страхотни мачове. "

Преговорите сред представителите на Пулев и Джошуа не престават, а интернационалната федерация по бокс (IBF) удължи за повторно периода, в който двете страни би трябвало да се схванат, до 14 февруари. Очаква се мачът да е в края на май или началото на юни. Бившият международен първенец по бокс в тежка категория Шанън Бригс счита, че българинът ще е сложен противник за Джошуа.

" Това е мач, който нямам самообладание да виждам. Не знам кой ще завоюва, само че ще е сложен мач за Джошуа, тъй като Пулев не е смешка. Той има феноменална лява ръка, доста бърз и мощен ляв прав. Въпреки че загуби от Владимир Кличко, мисля, че той е един от най-трудните и корави боксьори в тежка категория ", сподели Бригс пред Youtube канала AB Boxing News.

Друг някогашен притежател на купа в тежка категория - Джоузеф Паркър, е на друго мнение. Според новозеландеца, който държеше пояса на международната боксова организация (WBO) от 2016 до 2018 година, когато го загуби от Джошуа, британецът ще победи Пулев.

" Не мисля, че този мач е проблем за Джошуа. Пулев ще влезе след добра победа, само че методът, по който Джошуа, се показа, неговите габарити - Пулев е добър боксьор, само че несъмнено клоня към Джошуа в този мач ", сподели 28-годишният Паркър пред Boxingscene.com.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР