Световният шампион Николай Антонов-Таланта се крие в бункер от коронавируса!

...
Световният шампион Николай Антонов-Таланта се крие в бункер от коронавируса!
Коментари Харесай

Таланта се крие в бункер

Световният първенец Николай Антонов-Таланта се крие в бункер от ковид! Легендарният лекоатлет има неподготвено леговище в центъра на родния Разград, където прекарва огромна част от времето си.

То се намира в неговия жилищен блок и е част от мазетата на кооперацията. В него се влиза през дълги външни стълби, а достъпът е строго стеснен. През годините Таланта постоянно кани посетители там, само че във времената на пандемия външни лица съвсем не се позволяват. Бункерът се е трансформирал и в нещо като офис за Антонов. Вътре има маси, дивани, кревати и съвсем всички нужни улеснения за живот.

“Бункерът е под моя блок, в сърцето на Разград, споделя Таланта пред “България Днес “. - Баща ми взе позволение от общината и направи външен вход за него. Това в действителност е едно огромно мазе, в което се влиза с външни стълби. Беше направено за магазин. Вътре са няколко пространства. Това е най-известното мазе в Разград. Имам доста лампи вътре, само че влиза и малко дневна светлина през едно прозорче. Трябва ми единствено един огромен ледник. Имам и тв приемник, само че не съм го поставил още. Осигурил съм ток, вода, пригодил съм си тоалетна. Само баня няма. Направо се заключвам и бетонирам тук, в случай че ще да има Трета международна. “

Световният и европейски първенец на 200 метра спринт съблюдава прецизно напътствията на управляващите при изключително състояние. Той съвсем не излиза като се изключи случаите, когато би трябвало да пазари.
 “В Разград няма публични случаи на ковид, само че в града се носят клюки, че има инфектирани - споделя Антонов. - Дано да не са правилни. “

Легендарният лекоатлет трябваше да претърпи интервенция от херния в околните дни, само че поради пандемията тя е анулирана.

“Тъкмо бях събрал пари да ме оперират, когато стартира това. Сега към този момент парите свършиха, само че значимото е всичко да отмине и хората да са здрави “, споделя Таланта.

Той има значително здравословни проблеми, които идват след края на професионалната му кариера. Участникът на олимпиадата в Барселона през 1992 година изпитва съвсем непрекъснати болки в крайници, откакто преди години е блъснат от кола. Има и проблеми поради използването на алкохол и опиати в предишното, когато даже пробва опит за самоубийство. Преди две години той влиза в клиника за зависимости и с доста воля и старания съумява да се отърве от пороците.

“Вече две години не съм близвал алкохол - споделя Таланта. - Рядко имам пориви, неотдавна гледах един филм и ми се допи мартини. Но до такава степен. Не си представям още веднъж да стартира да пия. “

Отскоро Антонов има нова пристрастеност - занимава се с антики. Работата му доставя наслаждение и малко спомагателни средства към скромната му пенсия по болест. Световният първенец не получава държавна помощ сходно на олимпийските медалисти. „ Купувам, продавам предмети, забавно ми е - споделя легендата. - Внимавам да не са крадени, с цел да няма проблеми. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР