Световният шампион Марк Маркес записа втора поредна победа в MotoGP

...
Световният шампион Марк Маркес записа втора поредна победа в MotoGP
Коментари Харесай

Марк Маркес с втора поредна победа в MotoGP

Световният първенец Марк Маркес записа втора поредна победа в MotoGP и усили преднината си в генералното класиране на 14 точки.

Испанецът се оказа най-съобразителен в променливите условия в Гран при на Чехия, а скоростта му на пистата в Бърно беше изумителна. Успехът е още по-ценен за " Репсол Хонда ", откакто вторият водач на отбора Дани Педроса приключи на втора позиция.

@marcmarquez93 got his 58th victory over all classes. #CzechGPpic.twitter.com/ZvVlTF9B1e
— Repsol Honda Team (@HRC_MotoGP) August 6, 2017

Двамата асове на " Ямаха " Маверик Винялес и Валентино Роси останаха трети и четвърти, пред Кал Кръчлоу и Андреа Довициозо.

Състезанието стартира на влажна писта, което накара водачите да започват с гуми за влажен асфалт. Още в началните обиколки обаче трасето стартира да изсъхва доста бързо, което докара до загуба на движение на Маркес.

Той беше изпреварен първо от Хорхе Лоренсо, а след това потъна в класирането, преди Роси да поведе колоната.

Маркес обаче първи смени мотоциклета си с аварийна машина, снабдена със сликове, и незабавно стартира да прави рекордни обиколки.

Роси се забави с решението си да влезе, а след промяната на мотора беше едвам 16-и. Маркес се озова отпред на колоната и имаше удобен задатък пред съотборника си Дани Педроса.

 Роси се забави доста с влизането си в бокса за промяна на мотоциклета.
© Associated Press

Роси се забави доста с влизането си в бокса за промяна на мотоциклета.

До края двамата испанци не бяха сложени напрегнат и финишираха с двойна победа. Подиумът е 150-ти за Педроса, който става едвам третият водач с сходно достижение. Пред него са единствено легендите Роси и Джакомо Агостини.

Доктора си проби път до четвъртата позиция с доста мощно каране в края, само че изрази страдание, че е позволил тактическа неточност.

Преди надпреварата в Чехия разликата сред първите четирима в международния шампионат беше едвам 10 точки. Сега Маркес води с 14 пункта пред Винялес, 21 пред Довициозо и 22 пред Роси.

Следващият старт е след седмица на " Ред Бул кръг " в Шпилберг, Австрия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР