Световният шампион Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на

...
Световният шампион Макс Верстапен спечели състезанието за Гран при на
Коментари Харесай

Верстапен подпечата титлата на "Ред Бул" в памет на Матешиц

Световният първенец Макс Верстапен завоюва надпреварата за " Гран при " на Съединени американски щати във Формула 1, което докара до нови две знаменателни събития. На първо място успеха на нидерландеца, комбинирана с четвъртата позиция на съотборника му Серхио Перес, подпечата и на доктрина купата на " Ред Бул " при конструкторите.

Също по този начин това беше общо 13-и триумф в 19 старта през 2022 година за аса на " алените бикове " и по този начин той изравни върха за най-вече победи в един сезон от най-комерсиалния авто спорт. По толкоз съревнования в една година бяха печелили единствено германците Михаел Шумахер (2002) и Себастиан Фетел (2013). До края на актуалната акция остават още три надпревари.

Триумфалният уикенд за " Ред Бул " беше засенчен от новината за гибелта на притежателя на австрийския тим Дитрих Матешиц. 78-годишният милиардер, основал една от най-разпознаваемите търговски марки и трансформирал я в спортна империя, умря на 22 октомври след дълготрайно боледуване.

" Трудно съревнование, сложна победа - показа Верстапен. - В началото всичко вървеше добре, само че боксът ми се проточи повече, в сравнение с ми се искаше. Трябваше още веднъж да си пробия път напред, само че през днешния ден направихме всичко допустимо с цел да спечелим. Много сложен уикенд за нас, обричам тази победа на Дитрих поради всичко, което той е направил за всички. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР