Световният шампион Макс Верстапен спечели 13-ата си победа този сезон

...
Световният шампион Макс Верстапен спечели 13-ата си победа този сезон
Коментари Харесай

Макс: Аз помогнах на тима да изберем гумите за последния бокс

Световният първенец Макс Верстапен завоюва 13-ата си победа този сезон в Остин, като решителен за скоростта му във финалната част на надпреварата се оказа изборът на гуми. При последния си бокс Макс получи приблизително твърди гуми, върна се на пистата зад Леклер и Хамилтън, само че ги догони и изпревари и двамата и 5 обиколки преди финала още веднъж беше отпред на колоната.

“В хода на цялото съревнование от бокса ме питаха какво мисля за разликата в представянето на двата вида гуми - твърдите и приблизително твърдите сликове - удостовери Верстапен. - Предполагам, че с помощта на информацията от мен, те избраха приблизително твърдите гуми за последната ми серия обиколки в надпреварата. Според мен, направихме верния избор. Но сякаш това нямаше огромно значение, защото ние бяхме доста бързи и с двата модела сликове. Но пък ресурсът на приблизително твърдите стигна тъкмо до финала. ”

Макс обаче не скри, че също е имал проблеми с гумите, само че се е справил бързо с тях.
 Пирели: В Остин износването на гумите беше по-малко Пирели: В Остин износването на гумите беше по-малко
“В началото на последната ми серия обиколки гумите ми прегряха - удостовери Верстапен. - Тъй като бяха нов комплект, то трябваше да ги загрея по-внимателно, само че когато преследваш различен водач, в тази ситуация Леклер, в поредност бързи завои, натоварването върху сликовете е по-различно и по тази причина стана по този начин. Но за няколко обиколки съумях да ги върна към естествената им температура. ”
 Вилньов изиска Строл да бъде осъден за един старт Вилньов изиска Строл да бъде осъден за един старт
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР