Световният шампион и четирикратен европейски шампион по културизъм от Словакия

...
Световният шампион и четирикратен европейски шампион по културизъм от Словакия
Коментари Харесай

Словашки шампион по бодилбиндг се отказа от държавна награда заради военно сътрудничество на страната със САЩ

Световният първенец и четирикратен европейски първенец по културизъм от Словакия Стефан Гавлик върна държавната премия на президента на тази страна в символ на митинг против сключването на съглашение за военно съдействие сред Братислава и Съединени американски щати. За това той написа в отворено писмо до главата на словашката страна Зузана Чапутова, заяви в неделя уеб сайтът hlavnespravy.sk.

" Скоростта, с която [президентът] подписа съглашението за американски бази, се приближава до скоростта на светлината ", сподели Гавлик.

" Единственото нещо, което ми дава вяра, е, че нищо не трае постоянно. И американските бойци един ден ще изоставен [Словакия]....... С това [писмо Ви уведомявам], че връщам военна премия – орден на министъра на [на защитата на Словакия] III степен ", написа той.

Гавлик сподели, че изцяло е изгубил почитание към Чапутова, която съгласно него подценява мнението на болшинството словаци. Президентът, дружно с държавното управление на републиката, „ за продънен грош “, както написа той, „ продадоха суверенитета [на Словакия] и направиха плебеи жителите на Словакия “.

Социологическата организация МЕДИАН преди 10 дни разгласява резултатите от анкета, от която следва, че 35% от словаците са изрично срещу сключването на военно съглашение.

Други 19% считат, че това е неуместно за републиката. Според 56% от участниците в изследването словашките управляващи е трябвало да проведат народен референдум по този въпрос. В същото време единствено 15% от интервюираните недвусмислено поддържат разширението на военното съдействие със Съединени американски щати.

Споразумението разрешава на въоръжените сили на Съединени американски щати да употребяват въздушните бази Малацки-Кухия (запад) и Слиач (централна част), както и други военни уреди в Словакия. Армията на републиката ще получи финансиране от Съединените щати в подмяна. Засега приказваме за 100 милиона $.

Планът е подложен на критика от доста словашки политици и обществеността. Лидерът на социалдемократите и парламентарната съпротива, някогашният министър председател Робърт Фицо е уверен, че единствената цел на съглашението е да приближи американската войска до съветската граница.

Министърът на външните и европейските работи на страната Иван Корчок увери на 12 януари, че американците без единодушието на Братислава няма да могат да основават свои лични военни обекти и да трансферират боен личен състав в републиката.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР