Световният шампион Германия официално си осигури възможността да защитава своята

...
Световният шампион Германия официално си осигури възможността да защитава своята
Коментари Харесай

Световният шампион с лекота вече е на Световно, Норвегия вкара 8 гола

Световният първенец Германия публично си обезпечи опцията да пази своята купа по време на Мондиала през 2018. Това, което изглеждаше несъмнено, стана такова и на доктрина, откакто Бундестимът победи с 3:0 в гостуването си на Северна Ирландия и предварително си подсигури първото място в група С.

На „ Уиндзор Парк” в Белфаст момчетата на Йоги Льов нямаха никакви проблеми със своя противник, който още рано бе отхвърлен от два немски гола, които предопределиха ориста на дуела.

77 секунди - единствено толкоз бяха нужни на международните първенци преди да разпечатат вратата на противника. Това направи Себастиан Руди след фамозно осъществяване от към 25 метра. След изчистване, топката попадна на крайници на халфа на Байерн, който с мощен изстрел я изпрати в горния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

В 21-ата минута задатъкът на гостите бе подсилен от игралия в този мач като нападател на отбора Сандро Вагнер. Голаджията на Хофенхайм получи пас от Томас Мюлер с тил към наказателното поле, обърна се и с мощен изстрел осъществя за 2:0.

Томас Мюлер имаше късмет за трети гол при започване на второто полувреме, а Конър Уошингтън в 77-ата минута удари греда.

Германия вкара трети гол посредством Йосуа Кимих в 86-ата минута. След центриране отляво и несигурно изтребване на Джони Евънс, младата звезда на Байерн засече великолепно от въздуха и от доста дребен ъгъл осъществя за 3:0.

В добавеното време на мача домакините въпреки всичко стигнаха до почетно попадение. След центриране от корнер, Гарет МакОли засече с глава и насочи към Джош Магинис, който също с глава вкара за крайното 3:1.

Така Германия натрупа актив от 27 точки и остава да изиграе протоколен мач против Азербайджан в последния си мач от квалификациите. За Северна Ирландия пък остава второто място с 19 точки и съвсем несъмнено място на баражите.

В различен мач от групата Норвегия размаза като посетител футболното джудже Сан Марино с 8:0. Мохамед Елюноси осъществя хеттрик за триумфа, Джошуа Кинг се отличи с два гола, а по един прибавиха Маркус Хенриксен, Оле Селнаес и Мартин Линес.

Класиране в група С:
Германия 27 точки Северна Ирландия 19 Чехия 12 Норвегия 10 Азербайджан 10 Сан Марино 0
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР