Световният шампион Франция уби мечтата на Финландия за място на

...
Световният шампион Франция уби мечтата на Финландия за място на
Коментари Харесай

Франция препъна Финландия за баражите, Босна загуби и от Украйна и поискаха оставката на Петев

Световният първенец Франция умъртви фантазията на Финландия за място на баражите за класиране на Мондиал 2022 в Катар, откакто завоюва с 2:0 в Хелзинки последната среща и за двата отбора от група D на квалификациите в Европа.
Домакините дадоха всичко от себе си в гонене най-малко на точка, само че крепостта им рухна, откакто влезлият като запаса Карим Бензема (66) смълча стадиона. Килиан Мбапе (76) постави точка на разногласието и " петлите " приключиха първи в групата с 18 т. Финландците приключиха трети с 11.
Украйна се възползва от загубата на скандинавците и след 2:0 при визитата си в Босна и Херцеговина финишира на втората позиция, даваща право на присъединяване в баражите. Футболистите на Ивайло Петев не съумяха да спрат украинците, които стигнаха до триумфа с голове на Олександър Зиченко (59) и Артьом Довбик (79) и събраха 12 т., като изпревариха на финиша с една финландците за второто място. Босненците останаха предпоследни в групата със 7 т.
След загубата медиите в Босна настояха за оставката на Ивайло Петев, който не включи звездата Миралем Пянич и го изгони от отбора откакто беше сниман да се забавлява в нощен бар в събота вечер в навечерието на предходния мач на босненците, изгубен от 1:3 от Финландия и решил неуспеха на тима, воден от българина за Мондиала в Катар.
Местните медии нападнаха Петев поради изключването на звездата и попитаха за какво Босна и Херцеговина не е играла с най-хубавите си играчи, което българинът дефинира като напълно свое решение.
На конференцията след мача се чуха и въпроси за оставката на Петев, на които той не пожела да отговори и помоли публицистите да не са толкоз отрицателни, при което стартира спор в залата за конференции. Той дефинира представянето на отбора под негово управление като " крачка напред " и разгласи, че не би трябвало самичък да дава оценка на работата си.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР