Световният шампион Франция ще излезе срещу Дания във втория двубой

...
Световният шампион Франция ще излезе срещу Дания във втория двубой
Коментари Харесай

Франция се цели в класиране на 1/8-финал срещу Дания

Световният първенец Франция ще излезе против Дания във втория дуел на двата отбора от група “D ” на Световното състезание в опит да си обезпечи място в 1/8-финалите на шампионата още след първите два мача. “Петлите ” получиха първото попадение в първия си мач в Катар, което обаче единствено ги “раздразни ” с цел да отбележат след това четири безответни гола и да вземат трите точки със самоуверена и приятна за окото игра.

Многото травми и проблеми пред Дидие Дешан като че ли не се усещаха против “кенгурата ”, а отсъствието на носителя на “Златната топка ” Карим Бензема бе съвсем забравено след двете попадения на Оливие Жиру, който бе съществена движеща мощ към купата в центъра на офанзивата преди четири години в Русия, а против Австралия той изравни върха на Тиери Анри от 51 гола. Нов проблем обаче се появи пред селекционера Дешан, защото Люка Ернандес също получи контузия и няма да е разполагаем до края на шампионата.

От своя страна Дания изигра един не изключително първокласен и значително сложен откриващ дуел против Тунис и в този момент “червеният динамит ” е “опрян до стената ” да реализира по-добър резултат или да усложни неимоверно своето състояние в групата. Футболистите на Каспер Юлман бяха безапелационни в квалификациите, където реализираха девет победи и единствено една загуба, а през предходната година претърпяха ужасяващия сърдечен арест на Кристиан Ериксен, с цел да се вдигнат и да доближат до полуфиналите на Евро 2020.

Освен това те не са губили от Франция от 2015-а, след което натрупаха едно тъждество и две победи, последната, от които бе в края на септември тази година. Това дава очаквания на Дания, че ще може да окаже опозиция да международния първенец и ще успее да измъкне добър резултат, който да резервира възможностите им за продължение напред.
 
 
   
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР