Световният шампион Аржентина не срещна особени трудности и победи с

...
Световният шампион Аржентина не срещна особени трудности и победи с
Коментари Харесай

Аржентина не даде шанс на Ел Салвадор дори и без Лео Меси

Световният първенец Аржентина не срещна особени компликации и победи с класическото 3:0 непретенциозния отбор на Ел Салвадор в контролна среща, която се игра на стадион „ Линкълн Файненшъл Фийлд “ във Филаделфия, Пенсилвания.

Носителите на трофея от Мондиал 2022 от Катар, които бяха без огромната си звезда Лионел Меси, свършиха по-голямата част от работата си през първото полувреме. В 16-ата минута Кристиан Ромеро скочи високо и засече с глава центриране от корнер на Анхел Ди Мария, пращайки топката в мощно в средата на вратата, с цел да направи беззащитен вратаря Марио Гонзалез – 1:0.

Три минути преди почивката пък Енцо Фернандес се ориентира най-добре в пеналтерията, когато играчите на Ел Салвадор не се оправиха добре при изчистването на топка и халфът на южноамериканците се разписа, с цел да удвои задатъка на „ гаучосите “.

На почивката селекционерът Лионел Скалони реши да даде късмет на някои от запасите да се изявят Николас Гонсалес влезе на мястото на Алехандро Гаранчо, а Николас Отаменди размени голмайстора Енцо Фернандес.

Въпреки че имаха удобен задатък, момчетата на Скалони не се стопираха и вкараха трети гол скоро след началото на втората част. Лаутаро Мартинес изведе Джовани Ло Селсо, който стреля от вътрешността на наказателното поле и в 52-ата минута оформи крайния резултат.

В оставащите минути късмет да се изявят получиха още запасите Валентин Барко, Факундо Буонаноте, Науел Молина и Алексис Мак Алистър, който влезе на мястото на създателя на третия гол Джовани Ло Селсо.

Следващата инспекция за Аржентина е против Коста Рика на 27 март (сряда) от 04:30 часа сутринта българско време.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР