Световният рали отбор на Toyota Gazoo Racing очаква с нетърпение

...
Световният рали отбор на Toyota Gazoo Racing очаква с нетърпение
Коментари Харесай

Toyota Gazoo Racing в рали Швеция

Световният рали тим на Toyota Gazoo Racing чака с неспокойствие рали Швеция. Вторият кръг от Световния рали шампионат на FIA (WRC) ще се организира от през днешния ден до 18 февруари. Отборът съумя да реализира първата си победа тук през 2017 година - зад кормилото беше не какъв да е, а днешният началник на тима Яри-Мати Латвала.

Към днешна дата Toyota Gazoo Racing има четири победи от шест старта в Швеция. След двойния подиум на рали Монте Карло при започване на сезона тимът още веднъж се стреми към сполучлив резултат.

Двукратният международен първенец Кале Рованперае ще се причисли към програмата на WRC 2024 на рали Швеция. За последно той завоюва тук през 2022 година Заедно с него карат Елфин Еванс, който завоюва първата си победа с тима в Швеция през 2020 година, и Такамото Кацута, който също е бил сполучлив на събитието в предишното.

Както и миналата година, ралито стартира в четвъртък вечерта с къс спринтов тест в Умеа, който се организира още веднъж в петък след две обиколки с по три тествания. Тестовете в Братби и Флода са идентични с миналогодишните, само че огромна част от теста в Норби е нов.

Събота има сходна конструкция, с три пакета от повтарящи се специфични стадии. Първият е напълно новият Vännäs, следван от добре познатия Sarsjöliden, до момента в който Bygdsiljum съдържа част от миналогодишния тест на Botsmark. Двойно по-дългата версия на стадия на Умеа приключва деня и, както през 2023 година, ще бъде изпълнена като силов стадий, с цел да приключи ралито в неделя, когато следват два пробега на ревизиран стадий на Вестервик.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР