Световният пазар на петрол е изправен пред прекалено голям обем

...
Световният пазар на петрол е изправен пред прекалено голям обем
Коментари Харесай

САЩ ще удари цените на черното злато с още повече петрол на пазара

Световният пазар на нефт е изправен пред прекомерно огромен размер от доставки, а в този момент Щатите се готвят да го "наводнят " с още повече барели, написа CNBC. През последното десетилетие добивът на суровината в Съединени американски щати се удвои до 12,3 милиона барела на ден, което трансформира страната в най-големият производител.

Пред амбициозния проект на стопанска система номер 1 обаче стои един проблем - лимитираната инфраструктура, нужна за превозването на петрола от залежите в Тексас до интернационалните клиенти.

Това обаче е напът да се промени, след отварянето на нефтопровода Cactus II. А след него следва да проработи още един подобен, носещ името Epic. Целта през тях добиваният нефт да се транспортира до Мексиканския залив и от там да се товари на танкери за разнообразни места по света.

Но би трябвало да се означи, че към сегашния миг международния пазар е добре екипиран и увеличение на износа на Съединени американски щати ще потисне цените. Негативният резултат ще се задълбочи, в случай че комерсиалните спорове обиден търсенето.

Според изчисленията на Citigroup новите нефтопроводи ще усилят равнището на износа от 3 милиона барела дневно в този момент с още 1 милион барела до края на годината и с още 1 милион през идната. Досега от началото на годината доставките към този момент са нарастнали с 970 хиляди барела на ден.

"Това значи, че след шест до осем месеца това ще са по 4 милиона на ден. Те ще бъдат доставяни на всички места - до Азия, Европа, Индия ", споделя Едуард Морс от Citigroup.

По неговите думи, в случай че Щатите доближат 6 милиона барела в идващите три години, това ще засегне доста цените на петрола.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР