Световният номер 2 в тениса Новак Джокович победи на старта

...
Световният номер 2 в тениса Новак Джокович победи на старта
Коментари Харесай

Джокович започна защитата на титлата с победа в три сета

Световният номер 2 в тениса Новак Джокович победи на старта на Уимбълдън аржентинеца Пабло Качин с 6:3, 6:3, 7:6 (4) за повече от 2 часа и 10 минути игра. Така той стартира сполучливо отбраната на купата си от предходната година, само че мачът бе доста любопитен поради събитията на корта.

В първия сет сърбинът изненадващо бе продънен още в третия гейм и Качин поведе с 2:1, само че Джокович незабавно върна пробива, с цел да изравни, след което завоюва подаването си. Той съумя завоюва още един сервис на противника си за 5:3, а по-късно затвори и частта.

Между първия и втория сет мачът бе пресечен за повече от час поради дъжд. Покривът на централния корт на комплекса бе пуснат, само че тревата се намокри. Двамата тенисисти излязоха да ревизират положението й, като Джокович не бе удовлетворен от хлъзгавата повърхнина. Той се появи на корта с хавлиена забрадка, имитирайки, че бърше повърхността и подкани феновете да се причислят към него. Междувременно дъждът спря и бе взето решение да се отвори покривът преди втората част.

Вторият сет стартира с пробив на Новак Джокович, който владееше самодейността от самото начало, а по-късно направи още един пробив за крайното 6:3.

Третата част се оказа най-оспорвана. Не беше позволен нито един пробив, като се стигна до тайбрек. В него рекордьорът по трофеи в Големия шлем поведе с 3:0, само че по-късно загуби едно от подаванията си. При 6:2 той имаше четири мачбола, като пропусна първите два, само че по-късно съумя да затвори мача при 7:4.

Във втория кръг Новак Джокович ще играе против австралиеца Джордан Томпсън, който направи трагичен поврат против американеца Брендън Накашима при 2:6, 2:6, 6:4, 7:6 (4), 6:3 в мач, траял повече от 3 часа и половина.

Автор: Христо Бонински/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР