Световният номер 1 Новак Джокович получил медицинско изключение за участие

...
Световният номер 1 Новак Джокович получил медицинско изключение за участие
Коментари Харесай

Джокович получил изключение заради прекаран Ковид през декември

Световният номер 1 Новак Джокович получил здравно изключение за присъединяване на Аустрелиън Оупън, тъй като бил инфектиран с ковид през декември, оповестиха юристите му в заявление в съда, три дни откакто бе подложен в имиграционен хотел.

Сръбският тенисист е изискал да бъде изместен в оборудване, където да може да тренира за идното Открито състезание на Австралия по тенис. „ Датата на първия позитивен ПСР тест бе записана на 16 декември, 2021 “, споделиха те в заявление до федералния съд в опит да трансформират решението за отвод на визата му за влизане в Австралия. Адвокатите на сърбина прибавиха, че той е бил държан осем часа на летището, в по-голямата част „ без опция за връзка “.

Джокович, който изяви преди скептицизма си относо имунизациите, ще разбере ориста си след 01:00 часа сутринта българско време. Хората на граничния надзор не одобриха визата на Ноле за влизане в страната, защото тя не покрила прецизните условия, когато той кацнал в Мелбърн. На множеството чужденци към момента им е неразрешено да пътуват до Австралия и тези, които получили достъп, би трябвало да са или изцяло имунизирани, или с здравно изключение.

Междувременно, една от тенисистките, които е в същия хотел с Джокович – чехкинята Рената Ворацова, разкри, че изискванията в хотела наподобяват на тези в „ затвор “. „ В стая съм и не мога да вървя на никое място. Прозорецът ми е крепко затворен. Не мога да го отворя пет сантиметра. И има защита на всички места, под всеки прозорец, което е много занимателно. Може би са си помислили, че ще скоча и ще избягам. Носят ми храна и има защита в коридора. Трябва да докладваш, всичко се регистрира. Чувствам се все едно съм в затвор “, сподели тя, определяйки хотела като „ по-добро общежитие.

Шефът на Тенис Австралия Крейг Тайли пък съобщи, че уредниците са свършили „ невероятна работа “ по случая с Джокович, адресирайки за първи път рецензиите към тях. „ Сочат се доста пръсти…но мога да Ви уверя, че нашият екип свърши невероятна работа “, показа той във видео, оповестено от вестник Sunday Herald Sun. Тенис Австралия бе упрекната в това, че е подвела играчите в известие, което ги посъветвало, че скорошна зараза с Ковид е причина за краткотрайно здравно изключение от имунизация. Но от австралийското държавно управление обявиха, че рекомендацията е била годна единствено за поданици на страната, не за чужденци, опитващи се да влязат в Австралия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР