Световният номер 1 Новак Джокович показа невероятната си устойчивост, за

...
Световният номер 1 Новак Джокович показа невероятната си устойчивост, за
Коментари Харесай

Джокович на полуфинал в Рим след здрава битка с Циципас

Световният номер 1 Новак Джокович сподели невероятната си резистентност, с цел да надвие гърка Стефанос Циципас с 4:6, 7:5, 7:5 в мач от четвъртфиналите на майсторския тенис шампионат в Рим, изиграл се в границите на два дни. Вчера Циципас взе първия сет и поведе с пробив при започване на втория, преди срещата да бъде прекратена поради дъжд. В продължението на дуела през днешния ден Джокович съумя да навакса изоставането си и да обърне втората част, след което на два пъти се върна от закъснение с пробив в решаващия трети сет, с цел да стигне до крайния триумф след общо три часа и 16 минути игра.

По този метод Джокович записа четвърта поредна победа над Циципас и към този момент води в мачовете сред тях с 5-2. За място на финала сърбинът ще спори с представителя на домакините Лоренцо Сонего, който продължи с отличното си показване през тази седмица и победи седмия подложен в схемата Андрей Рубльов с 3:6, 6:4, 6:3. Мачът ще бъде изигран довечера, а Сонего е спечелил единствената си среща с Джокович досега на четвъртфиналите във Виена предходната година.
В другия полуфинал през днешния ден един против различен се изправят 9-кратният първенец Рафаел Надал и американецът Райли Опелка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР