Световният номер 1 Новак Джокович отпадна на полуфиналите на турнира

...
Световният номер 1 Новак Джокович отпадна на полуфиналите на турнира
Коментари Харесай

Агут спря Джокович в Доха

Световният номер 1 Новак Джокович отпадна на полуфиналите на шампионата в Доха след загуба от Роберто Баутиста Агут. Поставеният под номер 7 в схемата испанец завоюва мача с 6:3, 6:7 (6), 4:6 и по този начин на финала ще срещне участващия с " уайлд кард " Томаш Бердих (Чехия) или №4 в схемата Марко Чекинато (Италия).

За разлика от предходните си две срещи, в които загуби по сет, този път Джокович стартира мощно. Той завоюва още първото подаване на противника си в мача и поведе с 3:0. Джокович не даде нито една точка за пробив на испанеца в първата част и затвори сета с 6:3.

Във втората част международният №1 първо избави 2 следващи брейкпойнта в четвъртия гейм, а след това проби за 4:3 на нула и изглеждаше покрай успеха. В тези минути обаче Баутиста Агут се разигра и съумя да върне пробива за 4:4. Джокович се изнерви и даже изкара яда си на ракетата.

Носителят на 14 трофеи от Големия шлем въпреки всичко не спря да се бори и отрази сетбол в 10-ия гейм, изравнявайки за 5:5. Сърбинът заличи още 2 сетбола в 12-ия гейм и се добра до тайбрек, който бе доста равносилен и вървеше точка за точка. Първият минипробив бе за Баутиста Агут, освен това във основен миг - за 6:5. Джокович незабавно върна минипробива, изравнявайки за 6:6, само че идващите две точки бяха извоювани от испанеца и това прати мача в трети сет.

В решаващата част Баутиста Агут проби още на старта и поведе с 2:0. Джокович по този начин и не съумя да върне пробива и трябваше да се помири с първата си загуба за 2019 година.

Баутиста Агут пък се поздрави с втора победа против Джокович, от който има и 7 провали в кариерата си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР