Световният номер 1 Новак бе дисквалифициран то турнира от Големия

...
Световният номер 1 Новак бе дисквалифициран то турнира от Големия
Коментари Харесай

Джокович изненадващо беше дисквалифициран от US Open

Световният номер 1 Новак бе дисквалифициран то шампионата от Големия шлем US Open, откакто удари несъзнателно с топка лайнсмен.
Големият любимец за трофея в Ню Йорк, който малко по-рано в мача си с Пабло Кареньо Буста изпитваше проблеми с рамото след рухване на корта, бе продънен от испанеца за 6-5 и преди да седне в стола за отмора, отпрати топка към един от лайнсмените, която падна на земята, кашляйки и изпитвайки проблеми с дишането.
 Джокович: Няма да потъна Джокович: Няма да потъна
Световният номер 1 в тенис Новак Джокович се намира в сложен миг в живота си, откакто стана ясно, че проведената от него серия...
Жената получи удар в региона на гръкляна, а сърбинът мигновено се извини при типа и кашлянията, последвали случая. Джокера си изпусна нервите и малко преди въпросната преживелица, само че изпрати топка настрана.
След като дамата възвърне дишането си, трикратният първенец на Флъшинг Медоус приказва в продължение на 10-15 минути със супервайзора и турнирния шеф на конкуренцията, в които се опита да изясни, че не е работил съзнателно и че това в никакъв случай не му се е случвало в богатата тенис кариера.
Въпреки това, съгласно правилника, който гласи, че публично лице на корта - арбитър, лайнсмен, подавач на топки, бъде ударен с топка, Джокович трябваше да бъде дисквалифициран. Именно това се случи след дългия диалог сред номер 1 в света и виновните лица, което прати Кареньо Буста на четвъртфинал в шампионата. Испанецът ще чака спечелилия от конфликта сред Денис Шаповалов и Давид Гофен.
Предишен случай, в който се е стигало до дисквалификация на тенисисти поради удар по публични лица на корта, беше неотдавна точно с Шаповалов, когато канадецът удари съдията на стола в мач за Канада от Купа Дейвис. Пред 1995 година млад Тим Хенман удари момиче, подаващо топки, и бе дисквалифициран, а Давид Налбандиан удари с ракетата си по крайници лайнсмен, като след удара той даже бе разкърваван, което докара и до последвалата дисквалификация.
 Анди Мъри отпадна безславно от US Open Анди Мъри отпадна безславно от US Open
Двукратният олимпийски първенец Анди завърши присъединяване си в Откритото състезание на Съединени американски щати. Във втори кръг той загуби от канадеца Феликс О...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР